Kik vagyunk? Honnan jövünk? - Családfakészítő szombat a Bethlenben 1

Generációkon átívelő családi délelőttre várják az érdeklődőket május 26-án, szombaton 10 órára a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium olvasótermébe, ahol a gyerekek nagyszüleikkel együtt készíthetik el családfájukat.

A programot szervező Szövetség a Családok Lelki Egészségéért Egyesület alapítói vallják, hogy a család bölcsője és az alapja a társadalomnak. Az egyesület a család fontosságát nem csak kiadványokkal és tudományos eredményekkel kívánja hangsúlyozni, hanem olyan nemzedékeket megmozgató foglalkozásokkal is, mint a közös családfakészítés. Az izgalmas és élmény teli kutatómunka során a nagyszülők unokáikkal közösen fedezhetik fel gyökereiket és készíthetik el leszármazási tábláikat. A családi kötődéseket feltárni vágyóknak a szervezők segítenek a „kusza faágak közötti eligazodásban”, a résztvevők a nap végére számítógépen alkothatják meg családfáikat. A szombati rendezvényen elismert vásárhelyi (gyökerekkel rendelkező) pszichiáterek, Dr. Harmatta János és Dr. Grezsa Ferenc is tartanak előadásokat.

Kik vagyunk? Honnan jövünk? - Családfakészítő szombat a Bethlenben

A programra 10 és 16 év közötti gyerekek és nagyszüleik jelentkezését várják; előzetesen a hodmezovasarhely-otemplom@reformatus.hu email címen lehet regisztrálni. A szervezők kérése, hogy aki tud, hozzon magával saját laptopot, de a kutatómunkára a helyszínen is biztosítanak számítógépeket.