Dévára és a Büdös barlanghoz is eljutott a Németh László suli 30 diákja

Erdélyben kirándult a Németh László Gimnázium, Általános Iskola 30 hetedik osztályos tanulója 3 kísérő pedagógussal. A tanulmányút május 2-6-a között az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! pályázatának 1 millió 764 ezer 780 forintos támogatásával zajlott. A képen a diákok a torjai Büdös barlang előtt.

A diákok megismerkedtek Erdély történelmi, természeti és kulturális értékeivel. Felkeresték a legendás Déva várát, megcsodálták a zabolai kastélybirtokot, ellátogattak Kézdivásárhelyre és Sepsiszentgyörgyre, a Székely Nemzeti Múzeumba. Megismerték Árkos népművészetét, az árkosi kastély és vártemplom történetét.

Találkoztak a helyi iskola diákjaival, akikkel közös programokon vettek részt. Táncház, kézműveskedés és kürtöskalács készítés gazdagította ismeretüket. Bepillantást nyerhettek a táj természeti szépségébe, megtapasztalhatták a torjai Büdös-barlangból ma is kiáramló kén jellegzetes szagát, majd a Bálványosi borvízfürdőnél megpihenve hallgatták Bálványosvár legendáját.

A perkői Szent István kápolnát a zarándokok által használt hegyi úton közelítették meg, és a hegyről megtekintették a Háromszéki-medence csodálatos panorámáját. Székelyföld szépsége, az erdélyi magyarok kedvessége, a helyi diákokkal kötött barátságok, a közösen átélt élmények tették felejthetetlenné ezt az öt napot a diákok és tanáraik számára – számolt be az útról Pap-Takácsné Hefler Gabriella.

Németh Lászlós hetedikesek Erdélyben

kepatmeretezes_hu_Dvavra
kepatmeretezes_hu_Sepsiszentgyrgy_SzkelyNemzetiMzeum
kepatmeretezes_hu_Zabola