Olvasói levél: Márki- Zay Péter valóban kereszténydemokrata?

“Márki-Zay Péter a „keresztény,” „konzervatív értékrendű, nemzeti elkötelezettségű”(?) új „ellenzéki médiasztár”, azoknak ad tanácsot, (Momentum) azokkal áll szoros kapcsolatban, akik a magyar fejlődés leginkább akadályozói.” Ezúttal Barabás Géza nevű olvasónk fogalmazta meg gondolatait aktuálpolitikai kérdésekben, és küldte el portálunknak. Íme a teljes levél: 

“Két történet, ami összeköti a múltat a jelennel.

Márki-Zay Péter úton-útfélen azt hangoztatta, „FÜGGETLEN” Polgármester jelöltként, hogy Ő nemzeti elkötelezettségű, konzervatív értékrendű, keresztény ember. Valóban így van? Márki-Zay Péter lenne Hódmezővásárhely, -sőt az egész ország- „keresztény” értékrendű „ROBIN HOOD”-ja, aki felveszi a harcot minden gazság ellen és megvédi a népet, (kivel szemben?) összefogva a magyar nemzet legfőbb ellenfeleivel, a „botrány pártokkal”, a külföldről támogatott álcivil szervezetekkel, akiknek ártalmas tevékenységük már sokszor beigazolódott??
Márki-Zay Péter a demokrata, aki a demokratikus, jogszerű választási eredményeket megkérdőjelezi, ellenzéki tüntetésekre jár, szónokol, lázít a törvényesen megválasztott magyar kormány ellen…?
Márki-Zay Péter a keresztény, aki azokkal akar összefogni akik a kereszténységet megvetik, kigúnyolják nap mint nap, és amikor pedig hatalmon voltak büntették, megalázták, börtönbe zárták a keresztény embereket…?!!
Én középiskolásként megúsztam igazgató megrovással, azért mert Bibliát mertem bevinni a történelem órára és abból olvastam fel, de az unokatestvérem Pálfi Gyula a hetvenes években a keresztény hite, meggyőződése miatt került börtönbe!! Éppen Hódmezővásárhelyről vitték el, börtönözték be 3 évre, friss házasként, mert nem volt hajlandó katonaként szolgálni -a magyarországi kommunista rezsimet- meggyőződése, keresztény hite miatt.! A 3 év hosszú idő…, az imádott fiatal felesége nem várta meg, így szabadult rabként elvált ember is lett egyben. Szülei, lány testvére mindig mellette álltak. Börtönből szabadult „köztörvényes bűnözőként”, emberként „erkölcsi bizonyítvány” nélkül, elhelyezkednie is nehéz volt számára, ezek voltak a mellékbüntetések keresztény elvei miatt! Később sok minden történt Gyula életében, de az a tény, hogy elveszítette azt amit legjobban szeretett a világon (a feleségét) soha nem heverte ki érzelmileg….!
Új életet kezdett, de azt gondolom, tudom, hogy ez az érzelmi régi trauma –a később rárakódottakkal együtt- odáig vezettek, hogy (ideg)orvosi kezelésre, ellátásra szorult és szorul egész további életében. Az egykor nagyon jóképű, vagány, sportos srác aki hobbiból körbekerékpározta az egész országot, ma „szociális intézetben” él. Az egykor csodálatosan szép felesége később hívő lett, megváltozott az élete és ma az egyik Vásárhelyi gyülekezetbe jár. Amikor unokatestvéremet, Gyulát néha meglátogatom az egyik szociális intézményben ahol gondoskodnak róla, mindig Isten szeretetéről és gondoskodásáról mesél nekem és Anyukámnak.
Ennyi baj, szenvedés, megaláztatás és elhagyatottság után –ami érte életében- mindig van ereje és hite, Isten szeretetéről, gondoskodásáról beszélni nekünk, ha találkozunk!
Szeretném feltenni a kérdést, ki most a „keresztény,” a hívő ember?

Márki-Zay Péter a „keresztény,” „konzervatív értékrendű, nemzeti elkötelezettségű”(?) új „ellenzéki médiasztár”, azoknak ad tanácsot, (Momentum) azokkal áll szoros kapcsolatban, akik a magyar fejlődés leginkább akadályozói, botrányhősei, és azokkal az ellenzéki pártokkal, csoportosulásokkal, külföldről támogatott ál-civil szervezetekkel kíván közösen összefogni, (Momentum, stb.) akik az új Országgyűlés beiktatásakor tüntettek az Országház előtt a DEMOKRÁCIA ELLEN…?! A tüntetők leköpdösték azokat az egyházi vezetőket akik meghívott vendégként vettek részt az Országgyűlés alakuló ülésén!    „Nem vagytok magyarok! Szégyelljétek magatokat! Mocskos hazaárulók! Gyilkosok!” –kiabálták a kormányellenes tüntetők.

A 76 éves egyetemi tanár, műfordító Huszár Pált megviselték a történtek:
„Az Országházban ünnepi pillanatok tanúi voltunk, meghallgattuk az eskütételt, de a kint ordítozó tüntetők hamar visszarántottak minket a hétköznapokba. Mindannyian méltatlannak éreztük a helyzetet, hiszen annyi ocsmányságot zúdítottak ránk, anélkül, hogy tudták volna, kik is vagyunk valójában.”
„Először is hálás vagyok Istennek, hogy ép bőrrel megúsztuk. Közeledem a nyolcvan év felé, de még nem fordult elő soha, hogy készenléti rendőrök menekítsenek ki egy épületből. Amikor hazaindultunk volna, a feldühödött tüntetők megakadályozták, hogy békében távozzunk. A gazembertől a csalóig mindennek lehordtak minket, de mi nem szóltunk vissza senkinek. Hála Istennek mellettem volt két fiatalember, Szenn Péter püspök úr, és Gér András zsinati tanácsos úr, összekapaszkodtunk mind a hárman, és vigyáztak rám, nehogy fellökjenek. Közben a rendőrök utat nyitottak nekünk, hogy elérhessük az autót, ami már várt ránk.”
Gér András zsinati tanácsos a Parlamentből kilépve hiába próbálta elmagyarázni a tüntetőknek, hogy ők nem politikusok, hanem meghívott vendégek, ez senkit nem hatott meg: „A tüntetők tovább pocskondiáztak, lökdösődtek és gúnyos megjegyzéseket tettek ránk. Szenn Péter püspök úr bocskait viselt, ez különösen irritált néhány tüntetőt, akik többször is megköpdöstek minket.” Mint mondta, ez az egész atrocitás azért is volt fájó, mert „Huszár Pál egy idős, köztiszteletben álló egyházi vezető, egyetemi tanár, aki mindig büszke volt a magyarságára és sokat tett az országért, valamint a református egyházért. Szenn Péter ötgyermekes édesapaként a horvátországi református magyarok lelki vezetője, aki sokat tesz azért, hogy a délvidéki magyarság megmaradhasson. Az inzultus végül úgy zárult, hogy Bogárdi Szabó István püspök úr taxival jött elénk, és rendőri biztosítás mellett elhagyhattuk a helyszínt.”

Márki-Zay Péter “konzervatív”, “keresztény értékrendű” Polgármester olyan ellenzéki pártokkal, külföldről támogatott “álcivil” szervezetekkel hirdetett széleskörű összefogást,  -a választások előtt és utána- akik legutóbb szervezték a Parlament előtti tüntetést, és akiknek támogatói, szavazói a torkuk szakadtából üvöltözték Isten szolgáira, hogy: “Szégyelljétek magatokat! Nem vagytok magyarok! Mocskos hazaárulók! Gyilkosok!”

Azt gondolom, hogy nagyon messze áll a “keresztény” értékrendtől, az intelligens viselkedési kultúrától, a DEMOKRÁCIA alapértékeitől az a nívójú ellenzéki tüntetés ami a kormány beiktatása közben történt, a Parlament előtt… és amit egy “keresztény, hívő embernek” erkölcsileg lehetséges támogatnia….!

Így kapcsolódik össze a –történelmi- múltunk a jelenünkkel…”

Barabás Géza