Városháza

Információink szerint újabb meghatározó szakemberek intenek búcsút a vásárhelyi polgármesteri hivatalnak. Köztük van Ambrus Norbert, a Jogi Iroda vezetője is. Összesen már több mint harmincan nyújtották be a felmondásukat a torony alatt.

Portálunk információi szerint korántsem ért véget a felmondási hullám a Városházán. Ezúttal két meghatározó szakember, a Jogi és a Számviteli Iroda vezetője döntött úgy, hogy munkahelyet vált. A Jogi Iroda vezetője Ambrus Norbert volt, aki az utóbbi hónapokban részben a jegyzői és aljegyzői teendőket is ellátta.

Márki-Zay Péter megválasztása óta több mint harmincan távoztak a Városházáról. Már többen is kifejtették véleményüket azzal kapcsolatban, hogy a legjobban képzett hivatalnokokat, magas beosztásban lévő személyeket milyen nehéz pótolni. Vannak olyan területek – például az informatikai osztály – ahol konkrétan senki nem maradt a régiek közül.

Az Echo TV Informátor című műsorában is elhangzott,

ez akár odáig fajulhat, hogy a hivatal működésképtelenné válik.

– Sok jót ez nem vetít előre. Fennáll a veszély, hogy nem lesz olyan, aki kérdésekre tud válaszolni, vagy ügyet tud intézni a torony alatt – mondta az egyik nyilatkozó.

Márki-Zay Péter szerint tudatos elcsábítás állhat a háttérben, és a távozók a járási és a kormányhivatalnál kapnak munkát. Ennek azonban ellentmond az, hogy a Számviteli Iroda vezetője például a kórháznál folytatja, de olyat is tudunk, aki a versenyszférába, jóval magasabb fizetésért váltott.

Információink szerint azonban az új vezetési stílus és a megváltozott légkör az, ami miatt a dolgozók nem kívánják a Városházán folytatni a szakmai pályafutásukat. Sőt, olyan hírek is terjednek, hogy valakit már az új polgármester vett fel, de a Kabinet Iroda új vezetőjétől, Baranyi Máriától besokallt, ezért már távozott is. Baranyi Mária egyébként Budapestről érkezett a hivatalhoz, egykor Horn Gyula szocialista miniszterelnök titkárságvezetője volt. Róla bővebben ITT írtunk.

Fotó: Archív