Olvasói levél: Ha Márki- Zay szeretné Vásárhelyt…

Somogyi János Budapesten élő, ám lélekben még mindig vásárhelyi ügyvéd az alábbi olvasói levelet juttatta el szerkesztőségünkbe, amit változtatás nélkül közlünk:

“Ha szeretné Vásárhelyt

Közel három hónap telt el a február 25.-ei polgármester választás óta és még mindig nincs igazi, valódi, tényleges vezetője Vásárhelynek. Márki-Zay Péter polgármester ugyanis folyamatos harcban áll a képviselő testülettel, a polgármesteri hivatal dolgozóival és egyáltalán a város szinte minden közjogi intézményével. Ennek „eredménye” már szemmel látható a városon…

Pedig, ha az új polgármester szeretné Vásárhelyt, akkor nem háborúzna nap, mint nap a Hivatallal, a Közgyűléssel és majdnem mindenkivel, akivel kapcsolatba kerül, hanem keresné, sőt megtalálná az együttműködés, a kompromisszum lehetőségeit a közös városi érdek érvényesítésére.

Ha szeretné Vásárhelyt, akkor minden energiáját a város felvirágoztatására fordítaná és nem az országos politikai szerepvállalásra koncentrálna, mintegy messiásként megváltani szándékozva a többszörösen csődöt vallott nemzetietlen politikai erőket, vagy az egyre inkább csőcselék jegyeket mutató új ellenzék vezéri szerepére törekedve.

Ha szeretné Vásárhelyt, akkor elfogadná már végre, hogy a színre lépése előtt (2018. február 25. előtt)  is létezett már a városban önkormányzat, önkormányzati közgyűlés és Polgármesteri Hivatal és tudomásul venné végre, hogy a törvényből eredően mi a hatásköre, feladata a képviselő testületnek és mi a hatásköre, feladata a polgármesternek. Vagyis, hogy nem a farok csóválja a kutyát, hanem fordítva…Ennek alapján megpróbálna már a város érdekében együttműködni, összefogni  mindenkivel és nem ellenségként kezelni a város működéséért felelőséggel tartozó képviselőket, hivatali dolgozókat, intézményeket.

Ha szeretné Vásárhelyt, akkor a kevélység helyett alázattal viseltetne a közügyek intézése során, feltételezve a közügyekért felelős képviselőkről, hivatali dolgozókról a város iránt érzett felelősséget és jószándékot és együttműködne velük a város és polgárainak gyarapodása, boldogulása érdekében.

Ha szeretné Vásárhelyt, akkor még a város kormánypárti országgyűlési képviselőjével, a városvezetésben nagy tapasztalattal rendelkező, egykori polgármesterével is élő munkakapcsolatot építene, aki kormányzati ismeretekkel, kapcsolatokkal is rendelkezve nagyon hasznos, gyakorlati segítséget adhatna a város további lendületes fejlődéséhez.

Ha szeretné Vásárhelyt, akkor valódi, értékes közjogi méltósága, sőt 2019-ben még újraválasztott polgármestere is lehetne Vásárhelynek.

Budapest, 2018. május 11.

                                                                                                              Somogyi János”