Képzés a polgárok vagyonvédelmének segítése érdekében

Mit tehetünk azért, hogy otthonunkat, értékeinket biztonságban tudjuk? Mit jelent a korszerű vagyonvédelem? Milyen filmek, applikációk segítik az ingatlanok biztonságosabbá tételét? Ezekre a kérdésekre kaptak választ azok a vagyonvédelem területén dolgozó szakemberek, akik részt vettek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakmai képzési napján.

A 2018. május 10-én megtartott szakmai nap szervezésével az volt a cél, hogy – a polgárok vagyonvédelmét elősegítő országos programban meghatározottakkal összhangban – a bűnmegelőzési szakembereket felkészítésék mindazon elméleti és gyakorlati tudás átadására, amellyel a megyében élők mindennapjait biztonságosabbá tehetik egy-egy lakossági fórum, illetve a „Házhoz megyünk” program keretében.

Képzés a polgárok vagyonvédelmének segítése érdekében 1

A prevenciós szakemberek többek között megismerkedhettek a „Vagyonvédelmi táska” tartalmával, az abban található különböző eszközök használatával is. Az 500 ezer forint értékű táska segítségével – akár használat közben is – bemutathatók azok a fontos mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközök, amelyek fel- illetve beszerelésével az otthonok biztonságosabbá tehetők. Emellett külön figyelmet szenteltek a kétkerekű járművek védelmének is. A Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács támogatásának köszönhetően Csongrád megye mind a hat rendőrkapitánysága rendelkezik ezen eszközrendszerrel. A táskákat a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei által tartott képzést követően vehetik használatba a vagyonvédelem területén dolgozó rendőrök.

Forrás: police.hu