Jó reggelt, Vásárhely! 35

Ma is előfordulhat még zápor, zivatar, de továbbra is kellemes meleg lesz. Mutatjuk a tegnapi nap legérdekesebb híreit. 

A frontérzékenyeknek viszont nincs jó hírünk, hidegfront közeledik, így az arra érzékenyeknek kellemetlen napja lehet. Érdemes odafigyelnünk magunkra, és a környezetünkben élőkre, ugyanis az időjárási viszontagságok megviselik a szervezetet, dekoncentráltságot okozhatnak, ezáltal megnő a balesetveszély is!

Tegnap beszámoltunk róla, hogy rendkívüli közgyűlésen (immár a sokadik tárgyalást követően) végül újra megszavazták a Járható Vásárhely Programot, ami ezúttal sem ment “zökkenőmentesen”. ITT vannak a részletek.

Újra megszavazta a testület a Járható Vásárhely Programot 2

Arról is írtunk, hogy megnyitotta kapuit az immár negyedévszázados múlttal rendelkező Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, tudósításunkban sok- sok fotót találnak! 

Ezen kívül egy igazi kuriózumot is megmutattunk- sín nélkül a kisállomás! Ha kíváncsi, mikor volt ilyen utoljára, és hogy, hogyan fest a töltés ilyen állapotában, kattintson IDE! 

Boldog névnapot kívánunk a Ferenceknek!

Ugyanezen a napon történt, csak sokkal korábban:

  • 330 – I. (Nagy) Konstantin megalapítja Konstantinápoly városát.
  • 1857 – Hat évnyi várfogság után amnesztiát kap Teleki Blanka grófnő, reformpedagógus, a magyar nemzeti szellemű nőnevelés úttörője, a női egyenjogúság harcosa.
  • 1860 – Giuseppe Garibaldi 1064 vörösingesével partra száll a szicíliai Marsalánál.
  • 1945 – A magyar Aranyvonatot Salzburgban lefoglalja az amerikai hadsereg.
  • 1949 – Ismét Thaiföld lesz Sziám hivatalos neve.
  • 1972 – A vietnámi kommunisták iránti szolidaritásból, pokolgépes merényletet követ el Frankfurtban az amerikai hadsereg tiszti klubja ellen a Vörös Hadsereg Frakció. A merényletben egy katona meghalt, 13 megsebesült és kezdetét vette egy újabb véres terrorsorozatuk.

További szép napot kívánunk mindenkinek! 🙂