Bősz Anett eltörölné Magyarországon az "anya" megszólítást

Elég nagy felháborodást váltott ki a Parlament új üdvöskéje, Bősz Anett közel múltban indított mozgalma: a Magyar Liberális Párt képviselője úgy képzeli a nők jogainak védelmét, hogy megszüntetné Magyarországon az “anya” megszólítást. Szerinte helyette a gyermeknek is a keresztnevén kellene szólítania azt, aki életet adott számára. 

Az interneten bőszen “Anyaforradalmat” hirdető politikus szerint

nem a gyermekek vagy a család a kezdeményezés lényege, hanem például hivatali ügyintézések közepette, vagy egy egészségügyi intézményben anyukának szólítani egy nőt, személytelenít, és gyakorta társul valamifajta bírálattal is, amely súlyosan sérti az édesanyák méltóságát

– ezt egy, a mozgalmát erősen kritizáló fiatal édesanya kommentjére írta válaszul. A hölgy megkérte ugyanis, ne beszéljen az összes nő, és édesanya nevében a politikus, mert többszörös édesanyaként bántva érezné magát, ha a gyermekei a keresztnevén szólítanák.

A reakciókat most inkább nem írjuk ide. Ő maga azonban naponta szemezget bírálói –  hol erősebb, hol kevésbé durva – kommentjei közül, és mintegy pellengérre állítva osztja meg szintén hivatalos oldalán ezeket. Aki esetleg elsiklott volna felette, milyen változatos, és trágár módon fejtik ki egyesek a véleményüket “az igazság bajnokáról”, azok is biztosan lássák ezt.

Érdekes egybeesés egyébként, hogy ő volt az a politikus, aki bejelentette, a párt tervezete szerint a transznemű élettársak is jogosultak lennének részt venni a mesterséges megtermékenyítési programokban.

Talán ezért zavarhatja, ha valakit “anyának”, “apának” hívnak?

Minden esetre a “forradalmát” furcsamód éppen Anyák napja környékén hirdette meg.