Hódmező habja – napi netszemle

Többmilliós vásárhelyi zárlatkár, kopogó kopáncsi aszfaltcsíkok, dübörgő migribiznisz, Janza Kata őrült sugárzása. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Zárlat

Milliós kár fenyegeti Vásárhelyt?

A szokatlanul meleg, sok napsütés és az időjárás-előrejelzésben is prognosztizált erős UV-sugárzás megviseli a szabad ég alatt, „napon” hagyott karácsonyi díszeket – elemzi a Vásárhely24.

„A vezetékek a sok napsütés hatására szigetelésükben töredeznek, zárlatot is okozhatnak, élettartamuk jelentősen csökken. Tekintve, hogy a vásárhelyi díszkivilágítást biztosító felszerelés több mint 30 milliós értéket képvisel, a kár akár több milliós is lehet – teszi hozzá olvasónk.”

Milliós kár érheti a várost a kint maradt karácsonyi díszek miatt – Vásárhely24

Az erős napfénynek folyamatosan kitett fehér vezetékek könnyen tönkremehetnek. A szokatlanul meleg, sok napsütés és az időjárás-előrejelzésben is prognosztizált erős UV-sugárzás megviseli a szabad ég alatt, „napon” hagyott eszközöket – írja a szakmában jártas, de neve elhallgatását kérő olvasónk. Mint arról beszámoltunk, az önkormányzat idén úgy döntött, nem szerelik le a város karácsonyi díszeit, azok maradnak az oszlopokon.

Zár

Kopáncsi aszfaltcsíkok.

Újraaszfaltozzák a kopáncsi körhíd alatti 2×2 sávos útszakaszt, ami az építkezés során burkolatkárosodást szenvedett – írja a Delmagyar.hu.

„A munka előreláthatólag május 11-éig tart. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták, a közlekedés azonban a körhídon át zavartalan.”

Aszfaltoznak a kopáncsi körhíd alatt

Újraaszfaltozzák a kopáncsi körhíd alatti 2×2 sávos útszakaszt, ami az építkezés során burkolatkárosodást szenvedett.

Migribiznisz

Őrző-védő NGO-k.

A betelepítési folyamatot úgy tűnik, hogy tűzzel-vassal keresztül szeretnék vinni Brüsszelből – elemzi a Hirado.hu cikkében a biztonságpolitikai szakértő, Horváth József.

„Európában kiépült egy szisztematikusan a migrációs biznisszel foglalkozó ipar, amelynek a látható felszíni részén megjelennek az NGO-k, amelyeknek fő feladata a migránsok helyzetének stabilizálása, kitoloncolásának megakadályozása – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a biztonságpolitikai szakértő, a katonai biztonsági szolgálatok volt főigazgató-helyettese. Horváth József példának hozta, hogy Magyarországon is voltak perek, amelyekben két olyan migránst védtek, akik már eltűntek a rendszerben, az unió bírósága mégis megítélt több millió forintot számukra, és ebből az őket védő szervezet is részesült.”

Tűzzel-vassal vinnék végig a betelepítési folyamatot

A betelepítési folyamatot úgy tűnik, hogy tűzzel-vassal keresztül szeretnék vinni – mondta a Kossuth Rádióban a biztonságpolitikai szakértő, Horváth József. Arról is beszélt, hogy Németországban a kitoloncoláshoz minden lehetőség adott, politikai támogatás nélkül azonban nem lehet megkezdeni. Maradásra nem jogosult menedékkérők kitoloncolását megakadályozó ipar épült ki Németországban – ezt állítja a bajor keresztény szociális unió egyik vezető politikusa.

Sugárzás

Őrült szerelem.

Újra együtt van Janza Kata és 22 évvel fiatalabb kedvese, Pesák Ádám – derítette ki a Blikk Online, mely hozzáfűzi: több mint két hónappal a szakításuk után a színészpár újra közösen gondolkodik a jövőben.

„Mindketten megpróbáltak egymástól függetlenül új életet kezdeni, ám a vonzalom erősebb volt. Kata ráadásul az elmúlt hetekben nagyon kivirult, életmódváltásának köszönhetően lefogyott 12 kilót, szinte sugárzik, így nem csoda, hogy Ádám újra észrevette egykori kedvesét. Mi több, egyszerűen újra beleszeretett! Kata pedig belátta, ő is jobban szereti a fiatalembert annál, hogy az eszére hallgasson − tudtuk meg egy kollégától.”

Janza Kata újra együtt 22 évvel fiatalabb szerelmével

Budapest – Újra együtt van Janza Kata (45) és fiatal kedvese, Pesák Ádám (23). A Blikk úgy tudja, több mint két hónappal a szakításuk után a színészpár újra közösen gondolkodik a jövőben. Színházi berkekben azt rebesgetik, Janza és Pesák szerelmesebbek, mint valaha.