Vásárhelyi futó az éhező gyerekekért

Kiss Attila régi álma válik valóra azzal, hogy lefutja a 221 kilométeres UltraBalatont. Ezért újfent kilométerek örökbefogadására buzdítja azokat, akik segíteni szeretnék az éhező szegedi gyerekeket támogató Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítványt.

A “Csicsó” becenévre hallgató sportoló korábban versenyszerűen kosárlabdázott, miután abbahagyta hiányzott életéből az aktív mozgás, ekkor kóstolt bele a futásba.

-Szoftverfejlesztéssel foglalkozom, ami mentálisan fárasztó, viszont nagyon hiányzott a fizikai fáradság, így ismerőseim ajánlására kipróbáltam a futást

-mondta el lapunknak Kiss Attila, aki már öt éve ennek a hobbinak hódol.

Régi álma volt, hogy részt vegyen az UltraBalatonon.

-Még ha nem is biztos a célba érkezés, akkor is ott szeretnék lenni a kihívás miatt

-tette hozzá. Ezért már hónapok óta kitartóan készül a 221 kilométeres versenyre. Szöllősi Renátó edző egy kiváló edzéstervet állított össze a sportolónak, sőt év eleje óta dietetikus is segíti.

A vásárhelyi családapa az éhező gyermekekért fut a hétvégén

-A kaja mindig nehéz kérdés volt, de be kellett látnom, hogy minden egyes kiló, amit nem kell a versenyen cipelnem nyereség. Sikerült 10 kilótól megszabadulnom, úgy hogy a teljesítményem nem esett vissza

-fogalmazott, majd hozzátette a verseny 32 órás, de annak is örülne, ha 31 óra 59 perc alatt érne be a célba.  Leginkább mégis az éjszakai futás okozhatja neki a legnagyobb fejtörést. A várható holtponton zenével és energiaitallal igyekszik majd túllendülni, de ha egy jégkrémet, vagy bármi mást kívánna, akkor segítői azt is beszerzik neki út közben. Nem számít sétagaloppra, de úgy gondolja, hogy

élete egyik legnagyobb élményét jelenti majd a táv teljesítése.

Korgó gyomorral nem lehet jól teljesíteni sem az iskolában, sem az élet egyéb területein

A sportoló már nem először segíti az alapítványt, három évvel ezelőtt a Balatont, tavaly a Tisza-tavat futotta körbe egy versenyen.

-A felajánlásokkal azt a naponta több mint 50 éhező gyereket támogathatják, akik minden nap ingyenesen ebédelhetnek a szervezet szociális éttermében, a Kapocs Ételbárban

-emelte ki Kiss Attila, majd hozzátette, fontos, hogy minden éhező kisgyermek jól lakjon, hisz korgó gyomorral nem lehet jól teljesíteni sem az iskolában, sem az élet egyéb területein.

Május 12-ig egy kilométert 1000 forintért lehet örökbe fogadni, amit az alapítvány bankszámlaszámára lehet befizetni, a közleménynél az „UltraBalaton” címszó feltüntetésével. (Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány – K&H: 10402805-50526548-86871012)