Külföldről is érkeztek a Hódok Hátgerinc Kupájára

Kenéz László, a HSÚVC elnöke nyílt levélben juttatta el kérését a Hód Úszó SE-hez, miszerint a a versenyeiken ingyenes indulást szeretne úszóinak. a A választ az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Kenéz László, a HSÚVC elnöke nyílt levelet küldött portálunknak a napokban, melyben afelől érdeklődött:

 lehetővé teszi-e a Hód Úszó SE a HSÚVC versenyzői részére, hogy versenyükön a: VI. Gyarmati Kupán, 2018. 05. 12-én a térítésmentesen indulhassanak?

A teljes levelet ITT találják.

Erre az alábbi válasz érkezett a HSÚVC vezetőségétől, melyet változtatás nélkül közlünk:

A Hód Úszó SE szervezésében megvalósuló versenyen, a sportszerűség elve mindenkire vonatkozik, beleértve a HSÚVC úszóit is. A versenyeztetés költségét mindenkinek vállalni kell, az ingyenes versenyzést még a HSÚVC-nek sem tudjuk biztosítani.

A HSÚVC versenyzőinek is, mint mindenki másnak, csütörtök éjfélig áll rendelkezésükre idő, hogy leadják a nevezéseiket. Sajnálattal vennénk, ha a HSÚVC vezetősége ismét megfosztaná úszóit a Gyarmati kupán való indulástól.

Szentkereszty Szabolcs, a Hód Úszó SE elnöke nevében:

Soós Kata, az egyesület sajtóreferens

Idő közben szerkesztőségünkhöz – a fent leírtakra reagálva – Kenéz László, a HSÚVC elnöke újabb nyilatkozatot juttatott el, melyet szintén változtatás nélkül közlünk:

Soós Kata, a Hód-Úszó sajtóreferense részére Tisztelt Asszonyom!

Megtiszteltetésnek veszem, hogy legalább egyszer válaszra méltatták egyesületünket. Igaz, mi nem rendelkezünk sajtóreferenssel, de legalább megpróbáljuk a tényeket úgy leírni, ahogy vannak. Elnökként nem bújok el a nyilvános, saját válaszadástól sem. Az is igaz, hogy válaszában gondosan kikerülte azt a tényt, hogy levelünkben mi felajánlottuk –ahogy eddig meg is valósítottuk, kizárólag a Hód-Úszó sportolóinak, a közös tovább lépés lehetősége miatt- az ingyenes indulási lehetőséget egész évre a versenyzőiknek –amíg ott vannak Önöknél-, nem általánosítottunk, ködösítettünk, nem mostuk össze a félnek sem nevezhető igazságokat, stb. Azt is elhallgatta, hogy erre az áldatlan állapotra azért került sor, mert Szentkereszty úr soha nem tartotta be ígéretét. Persze ez már megszokottá vált számunkra, de még mindig reménykedünk a fair-play szabályok betartásában Önök részéről. Igazából azt sem értem –persze lényegtelen is-, hogy a Hód-Úszó vezetőségét írja, mint feladót, de kizárólag Szentkereszty Szabolcs nevében írja levelét. Azt is elfelejti megemlíteni, hogy van olyan elnökségi tagjuk, aki javasolta elfogadni a levelünkben leírtakat. Végezetül! Természetesen egyesületünk –Önöktől eltérően- kizárólag a sportolók és a hozzátartozóik érdekeit tartja szem előtt, ezért indulni fognak a versenyen, mert nem kívánunk belemenni abba a pitiáner helyzetbe, amit saját maguknak okoznak. Magunk részéről, ezt a témát lezártnak tekintjük.

Sporttársi tisztelettel: Kenéz László, a HSÚVC elnöke

Kiemelt kép: illusztráció