Sporttörténelmi jelentőségű bokszgála készül Vásárhelyen! 2

A Boxing Gym Vásárhely május 26-ára a városba hívta a magyar és az ukrán ökölvívás legjobbjait és legendáit. Ringbe száll többek között a vásárhelyi magyar válogatott kerettag, Kovács Pál is.

Hódmezővásárhely egyik legújabb, dinamikusan fejlődő, már számos szép eredményt maga mögött tudó sportegyesülete, a Boxing Gym Vásárhely, egy a sportéletben és a bokszvilágban jelentős hazai és nemzetközi esemény megrendezésére készül.

Május 26-án (szombaton) Hódmezővásárhely ad otthont az I. Kerekes János Emlékverseny és Pofonpartinak. Az egész napos rendezvény helyszíne, a Balogh Imsi Sportcsarnok. A Pofonparti 14 órai kezdettel indul, ahol a vásárhelyi egyesület fiatal öklözői meghívásos bemutató mérkőzéseket vívnak más sportolókkal. Az ünnepélyes megnyitót 14:30-kor tartják.

Sporttörténelmi jelentőségű bokszgála készül Vásárhelyen!

16 órai kezdettel Magyarország-Ukrajna válogatott bokszolói lépnek egymás ellen a kötelek közé. Ukrajna a sportág nagyhatalmai között is kiemelkedő helyet vívott ki magának az elmúlt Olimpiákon való nagyszerű szereplésével. A két ország összecsapása során ringbe lép, hazánkat és Hódmezővásárhelyt képviselve, a 81 kilogrammos magyar válogatott kerettag, Kovács Pál.

Az eseményen jelen lesznek: Erdei „Madár” Zsolt világbajnok, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke, Balzsay Károly világbajnok, a magyar ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya, a hazai bokszélet korábbi legendái és a jelenkor bajnokai, valamint az ukrán válogatott nemzetközi szintű ökölvívói.

Sporttörténelmi jelentőségű bokszgála készül Vásárhelyen! 1

A jeles sporteseményt az M4 sporttelevízió felvételről, a Magyar Ökölvívó Szövetség FS Média televíziója pedig élőben, online közvetíti. A napon egy óriási ledfal is felállításra kerül, és a bokszmérkőzések szüneteiben egyéb programokat is ígérnek a szervezők.

Forrás:

Szombat Mihály

sajtóreferens

Boxing Gym Vásárhely