Hódmező habja – napi netszemle

Vásárhely elvarázsolt kertje, Brüsszel bevándorlásbélyege, Megyeri Csilla anyai ösztönei, Görög Zita összebújós szerelme. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Vihar

Fura dolgok kertje Vásárhelyen.

Konkoly Tibor kertjében egy hatalmasra nőtt fenyő lombjának mintegy 1 négyzetméterét esernyő védi, a homlokzaton pedig a szárnyasok által „sűrűn” használt locsolóval és hágcsóval felszerelt madáretető látható – mutatja be a Delmagyar.hu.

„Az esernyő elhelyezése nem saját ötlet, Kapolcson, a Művészetek Völgyében láttam hasonlót, és mintegy 4 éve erősítettem fel dróttal az ágra a legalább évszázados, utcán talált ernyőt. Az utóbbi idők viharait is kibírta – közölte Tibor.”

Fura dolgok fura kertje Vásárhelyen, ahol esernyő védi a fenyőt – fotók

Sokan megnézik, és olykor kuncogva figyelem, hogy bámészkodás közben majdnem elesnek a kerékpárral, vagy kis híján leesnek róla – mondta a vásárhelyi Konkoly Tibor, akinek a kertjében egy hatalmasra nőtt fenyő lombjának mintegy 1 négyzetméterét esernyő védi. A homlokzaton pedig a szárnyasok által „sűrűn” használt locsolóval és hágcsóval felszerelt madáretető látható a Nagy Sándor és a József Attila utca sarkán álló házon.

Büntetés

Brüsszel bélyege.

Politikai nyomásgyakorlás, hogy az uniós források alapfeltételének tekintenék a jogállamiság helyzetét – erről beszél Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa a Hirado.hu cikkében.

„A jogállamiság, a bevándorláspolitika kérdése nem kapcsolható össze a kohéziós források biztosításával – hangsúlyozta Deák Dániel. A brüsszeli politikusok nem is mondják ki, hogy a bevándorlás miatt szeretnék megbüntetni a kelet-európai országokat és a jogállamiságot álcaként alkalmazzák. Brüsszel így próbálja megbélyegezni a bevándorlásellenes országokat, főként Magyarországot és Lengyelországot.”

Nyomásgyakorlás az uniós költségvetési javaslat

Politikai nyomásgyakorlás, hogy az uniós források alapfeltételének tekintenék a jogállamiság helyzetét – erről beszélt Deák Dániel az M1 Szemtől szembe adásában. Brüsszel így próbálja megbélyegezni a bevándorlásellenes országokat, főként Magyarországot és Lengyelországot – tette hozzá a Figyelő főmunkatársa. Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója ugyanakkor úgy vélte, a bizottság javaslata nem számíthat a tagállamok többségének támogatására.

Ösztön

A gyermekvállalás csodája.

Megyeri Csilla négy és fél éve él boldog párkapcsolatban szerelmével, Zsoltival, ám a harmincéves műsorvezető nem vágyik esküvőre, az anyaságtól pedig egyenesen retteg – írja a Lokál Online.

„Zsolti gyakran szóba hozza a gyerektémát, úgyhogy megegyeztünk, hogy ezt az évet még megkapom a karrierépítésre, és aztán jöhet a baba. Remélem, addigra felébrednek bennem az anyai ösztönök, hisz a környezetem is folyamatosan azt sulykolja belém, hogy a gyermekvállalás egy csodálatos dolog. Sokat gondolkodtam azon, hogy én egyelőre ezt miért nem érzem át, és arra jutottam, hogy talán azért, mert egyke gyerek vagyok. Megszoktam, hogy mindig minden csak rólam szól és hogy én vagyok az első. Tudom, hogy ez nem egy követendő példa, így igyekszem e téren is fejleszteni magam.”

Megyeri Csilla: Még alkalmatlan vagyok az anyaságra

Megyeri Csilla négy és fél éve él boldog párkapcsolatban szerelmével, Zsoltival. Meglepő, de a harmincéves műsorvezető nem vágyik esküvőre, az anyaságtól pedig egyenesen retteg. Csilla a Lokálnak elárulta: egyke gyermekként megszokta, hogy mindig minden róla szól, így képtelen lenne egy másik ember

Ajándék

Összebújós szerelem.

Görög Zita úszik a boldogságban kedvesével, Laczkó Zsolttal – így a Blikk Online.

„A modell és kedvese, a válogatott focista Laczkó Zsolt le sem tagadhatnák, hogy úsznak a boldogságban! Nem elég, hogy tavaly augusztusban egymásra találtak, idén Zita még egy kisbabával is megajándékozza szerelmét. A pár május első napjának minden pillanatát kiélvezte, és Zita az Instagram-oldalára fel is töltött egy képet, amelyen összebújva szeretik egymást.”

Görög Zita úszik a boldogságban kedvesével

A model és kedvese, a válogatott focista Laczkó Zsolt le sem tagadhatnák, hogy úsznak a boldogságban! Nem elég, hogy tavaly augusztusban egymásra találtak, idén Zita még egy kisbabával is megajándékozza szerelmét. A pár május első napjanak minden pillanatát kiélvezte, és Zita az Instagram-oldalára fel is töltött egy képet, amelyen összebújva szeretik egymást.