Tündérországban jártak a Kertvárosi általános iskola kisdiákjai (fotók) 5

A Határtalanul! program keretén belül az iskola hetedikesei egy öt napos kiránduláson vehettek részt, ahol bejárhatták Erdély csodás vidékeit, megismerkedhettek Arany János és Petőfi Sándor életrajzával, valamint hóesésben építhettek hóembert a Hargitán.

Szántó Péter és Bednárik Borka 7.B osztályos tanulók izgatottan meséltek portálunknak az utazás élményeiről.  A gyerekek véleménye szerint majdnem mindenkinek a Hargitán tett látogatás volt a legizgalmasabb.

– Varázslatos hóesésben tehettünk egy sétát a hegyen. Hógolyóztunk, csúszkáltunk, de még egy hóembert is építettünk

– mondta Péter, akit alföldi fiúként a másfél méteres hó nyűgözött le leginkább.

Borka már korábban is járt Erdélyben, akkor egy zarándoklaton vett részt Csíksomlyón. Másodjára is örömmel tért vissza, hisz a kislány rajong a csodás vidékért.

– Az első látogatásom alkalmával nem tudtam bemenni a kegytemplomba, de szerencsére most pótolhattam az akkor elmulasztott alkalmat

– tette hozzá.

Tündérországban jártak a Kertvárosi általános iskola kisdiákjai (fotók)
Péter és Borka vidáman nosztalgiáztak

A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tanulói immár hatodszorra vehettek részt a Határtalanul! nemzeti összetartozást segítő programjában. Mint azt Juhászné Wolf Edit igazgatótól megtudtuk eleinte két-három napos kirándulásokat szerveztek, idővel azonban belátták, annyi szépséget rejtenek a meglátogatott helyek, hogy a mostani kirándulást már öt naposra tervezték.

– A gyerekek teljes mértékben átélik a meglátogatott helyek üzenetét. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy az utazás előtt néhány héttel már “ismerkedünk” a látnivalókkal. Amikor pedig a valóságban is megtapasztalják a már halottakat az megérinti őket, ezért mindig jó élményekkel térünk haza

– jegyezte meg az igazgatónő, aki arra is kitért, hogy  igyekeznek minden évben más úti célt választani, mégis fontosnak érzik, hogy katolikus iskola lévén a Csíksomlyói búcsú helyszínére elzarándokoljanak, illetve Böjte Csaba alapítványához  is adományokkal készülnek.

A márciusi kiránduláson többek közt meglátogatták Arany János szülőhelyét, ahol az író életével és relikviáival ismerkedhetek meg. A Madarasi Hargita csúcsát is megmászták, ahol a gyerekek legnagyobb örömére óriási hó fogadta őket. Mindezek mellett lerótták kegyeletüket Tamási Áron síremlékénél, de a korondi fazekas mesterséggel is megismerkedtek.

Az utazáson készült képeket itt tekintheti meg: