Ecetfa teszi tönkre a többi növényt 6

A magját öt kilométerre elviszi a szél, emellett a többi fát is kiírtja ­­- ezért kellene valamit tenni az ecetfák ellen a tabániak szerint. A városrészben élőknek Kovács László önkormányzati képviselő tartott fórumot csütörtök délután.

A fórumon a fideszes képviselőnek jelezték, hogy a Dózsa György útja és a Lázár utca kereszteződése beláthatatlan az ott parkoló autók miatt. A lakosok szerint tükör kihelyezésével, vagy megállni tilos táblával lehetne javítani a helyzeten. Kovács László azt mondta, továbbítja az illetékeseknek az észrevételt.

Ecetfa teszi tönkre a többi növényt 4

Kérdésként érkezett, hogy a 101 négyzetméternél kisebb ingatlanban élők mikor kapják vissza a befizetett építményadójukat. Volt olyan lakos, aki azt mondta, már megkapta azt, így a napokban várható az önkormányzattól az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a levél.

Fizikai képtelenség, hogy a Járható Vásárhely Program által az idén 48 utca megújuljon – fordult Kovács Lászlóhoz egy férfi. A politikus szerint a listán száz méteres utcák is szerepelnek, valamint a program jövőre is folytatódna, így a munka folyamatos lenne.

Ecetfa teszi tönkre a többi növényt

Többen az ecetfákra panaszkodtak, mivel nagyon sok van a környéken belőle. A probléma, hogy a növény kiírtja a többi fát, valamint a magját akár öt kilométerre is elviszi a szél, így egy nagyon agresszív és „jég hátán is megélő” fajtáról beszélhetünk. A képviselő továbbítja az önkormányzathoz az észrevételt.

A fórumon a városban lévő, jelenlegi politikai megosztottságról is szó esett. Kovács László elmondta, a Fidesz-frakció célja, hogy a vásárhelyiek érdekeit képviseljék, a jelenleg zajló beruházások megvalósuljanak, illetve újak induljanak el.

Ecetfa teszi tönkre a többi növényt 9 Ecetfa teszi tönkre a többi növényt 8 Ecetfa teszi tönkre a többi növényt 7 Ecetfa teszi tönkre a többi növényt 5 Ecetfa teszi tönkre a többi növényt 3 Ecetfa teszi tönkre a többi növényt 2