Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 18

Május végén már örülhetnek azok, akik az új telkeket közelítik meg – hangzott el Benkő Zsolt önkormányzati képviselő szerdai, új-kishomoki lakossági fórumán, amelyre Márki-Zay Péter polgármester is ellátogatott.

A Tücsök és a Kiskert utcák kereszteződésében tartott a kishomokiaknak fórumot szerdán Benkő Zsolt. A képviselő a helyszín kapcsán elmondta: az ott található, az önkormányzat által a korábbi években meghirdetett kezdezményes telkek közül eddig 18 terület kelt el. Néhányon már befejeződött az építkezés, a többin még zajlanak a munkálatok.

Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 23

A telkek között egy új utcát is kialakítanak, ennek a közgyűlés még 2016 végén a Homokrózsa nevet adta. Benkő Zsolt ismertette, a kivitelező június 30-ra vállalta, hogy leaszfaltozza az utcát, azonban most tájékoztatta az önkormányzatot, hogy egy hónappal hamarabb, azaz május 30-ra végez a munkálatokkal. Ez hatalmas segítséget jelent azoknak, akik az új telkeket közelítik meg.

A politikus azt is elmondta, a többi külterülethez hasonlóan Új-Kishomokon is szeretnének új játszóteret, valamint továbbra is a tervek között szerepel egy modern közösségi tér kialakítása.

Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 21

Felháborító, amilyen állapotok uralkodnak Öreg-Kishomokon. Nagyok a bozótok és rosszak az utak is – jelezte egy Galambász utcai asszony. Benkő Zsolt a jövő hétre egy bejárást ígért, hogy megnézzék, pontosan hol mi a probléma.

Kérdésként érkezett, hogy a tram-train miatt tesznek-e ki zajvédő falakat Új-kishomok felől. A képviselő azt válaszolta, ennek utánajár, de a villamosvasút szerelvényei csendesebbek lesznek, mint most a vonatok.

Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 25

A legtöbben egyébként a csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatban panaszkodtak.  Benkő Zsolt kijelentette, ez valóban probléma a településrészen, mivel a keskeny utcákon nem tudják hol elvezetni a vizet és befogadórendszert sem tudnak kialakítani. Türelmet kért a megoldást illetően.

A fórum kezdete után nem sokkal Márki-Zay Péter is megjelent a fogadóórán, azonban nem szólt hozzá az elhangzottakhoz. Egy-két lakossal beszélgetett és csendes megfigyelőként kísérte végig a képviselő fórumát.

Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 26

Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 27 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 25 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 24 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 22 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 20 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 19 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 17 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 16 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 15 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 14 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 13 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 12 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 11 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 10 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 9 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 8 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 7 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 6 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 5 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 4 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 3 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 2 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája 1 Egy hónappal hamarabb lesz kész a kishomokiak új utcája