Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek

Pörögtek a szoknyák, dobogtak a csizmák a BFMK előtt. A villámcsődület apropója a magyar népi kultúrára való figyelem felhívás volt.

Járókelőkből, szülőkből és büszke nagyszülőkből verbuválódott a tömeg kedden délután a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt, ugyanis az ifjú néptáncosok rögtönzött táncbemutatóval készültek a Népviselet Napjára.

– Az Egy Nap Népviseletben elnevezésű kezdeményezés 2015-ben indult útjára, hogy Szent György napja alkalmából a magyarság megmutassa gyönyörű és sokszínű viseleteit

– tudtuk meg Elek Andrástól, a program szervezőjétől, aki azt is elárulta, szerinte a vásárhelyiek ma is kitettek magukért, hiszen több iskolában is népviseletben jelentek meg a gyerekek, a tanárok, sőt még a csemetéikért érkező szülők is.

Mint azt megtudtuk, a 30-40 főből álló néptánccsoport  dunántúli és dél-alföldi viseletben vonult végig a sétálóutcán népi játékokkal, zenével és tánccal szórakoztatva az arra járókat.

íme a vidám fotók:

Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 1 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 2 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 3 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 4 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 5 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 6 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 7 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 8 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 9 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 10 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 11 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 12 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 13 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 14 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 15 Népviseletben flashbomoztak a vásárhelyiek 16