Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhelyi barikádok, szerepzavaros településvezető, Varga Iza lángolása, Marcellina rajongása. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Barikád

Minden utca sétálóutca.

A tramtrain munkálatai (közműkiváltás, vágányépítés) miatti útlezárások, elterelések miatt nagyon kell figyelnie annak, aki Vásárhelyen közlekedni szeretne – a Delmagyar.hu riportja.

„Korábban is nehéz volt tolni a babakocsit, mert rosszak a járdák. Most, hogy ‘elbarikádozták’ az utakat és gyalogjárdákat, borzalmasak az állapotok. Nagyon kell figyelni, hogy meddig haladhatunk az egyik oldalon, mikor kell átmenni a másikra, olykor az autók, kerékpárok között szlalomozva – beszélt tapasztalatairól Andrea, aki a 11 hónapos Natasával sétált az Andrássy úton.”

Most minden út sétálóutca Vásárhelyen

A Kálvin tér környékén a lezárások, elterelések miatt rossz és veszélyes a közlekedés – számolt be tapasztalatairól a nyugdíjas korú Klára, aki főleg kerékpárral közlekedik Vásárhelyen. Hozzátette: jobban kell figyelni a gépkocsikra. A tramtrain közműkiváltási és vágányépítési munkái okán sok az útlezárás, az elterelés, a közlekedőknek „egérutakat” kell keresniük, hogy céljukhoz a kertek alján, kisebb utcákon elérjenek.

Tudathasadás

Szerepzavaros településvezető.

Az úgynevezett ellenzék tulajdonképpen kapott újabb négy nyugis évet, teendők és különösebb felelősség nélkül – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Kissé tudathasadásos állapotra utal, hogy még az érintett pártok potentátjai is tapsoltak a hétvégi ‘többségi’ demonstráció szónokai, köztük a hódmezővásárhelyi polgármesteri széket a népvezéri stallummal összekeverő Márki-Zay Péter által hangoztatott tézisnek, miszerint április nyolcadikán a szavazók az ellenzéket is elzavarták. Ebben az egy, a tüntetésnek új profilt adó megállapításban igazat kell adnunk a súlyos szerepzavarban szenvedő településvezetőnek, bár kifakadása korántsem tántorítja el a nevezett kört attól, hogy tovább haladjon a semmittevés rögös útján.”

Új ellenzék

Álláspont. Ahogy telnek a napok a zsinórban harmadik kétharmados parlamenti Fidesz-felhatalmazást hozó választás óta, egyre több magyarázat és magyarázkodás lát napvilágot az ellenzéki bukta okairól A végeredmény már megvan, tegnap kiderült, újraszámlálás sem lesz, szóval valahol értelmetlen az egész mostani agyalás.

Láng

Örök hűség.

A Barátok közt sztárja, Varga Iza közös, szerelmes fotóval ünnepelte 22. házassági évfordulóját – számol be róla a Blikk Online.

„Már 22 hosszú éve, hogy a Barátok közt színésznője és szerelme összeházasodtak. ám úgy tűnik, szerelmük azóta is lángol: Iza a 22. évforduló alkalmából Instagram-oldalán egy közös fotót osztott meg, amelyen már messziről látszik, hogy a pár még mindig imádja egymást.”

A Barátok közt sztárja közös, szerelmes fotóval ünnepelte 22. házassági évfordulóját – fotó

Már 22 hosszú éve, hogy a Barátok közt színésznője és szerelme összeházasodtak. ám úgy tűnik, szerelmük azóta is lángol: Iza a 22. évforduló alkalmából Instagram-oldalán egy közös fotót osztott meg, amelyen már messziről látszik, hogy a pár még mindig imádja egymást.

Törékenység

Tenyéren hordozva.

Marcellina világjáró zenészként éli mindennapjait: a 65 éves énekesnő a Lokál Online-nak bevallja, két válás után nagyon vágyik a szerelemre.

„Csakis a szakmámban vagyok határozott, a magánéletben inkább egy nagyon simulékony, törékeny társ. Szeretek örömet okozni, de nőből vagyok, így jó, ha a párom a tenyerén hordoz. Hiányzik egy társ, aki támogat, akihez este oda tudok bújni vagy akivel el tudom tölteni a magányos óráimat – számolt be őszintén vágyairól az énekesnő. Marcellinát világéletében körberajongták és -rajongják most is, ami érthető, hiszen 65 évesen is bomba formában van.”

Marcellina: Reménytelenül vágyom a szerelemre

Marcellina világjáró zenészként éli mindennapjait. A 65 éves énekesnő a Lokálnak bevallotta: két válás után nagyon vágyik a szerelemre, de úgy érzi, reménytelen a helyzet. Habár Marcellina két babát is elveszített, immáron felnőtt keresztlányait sajátjaként szereti. Marcellina a TV2 A Nagy Duett című műsorában Pumped Gabó partnereként tért vissza a magyar zenei világba.