Vásárhelyi futó az éhező gyerekekért

Újfent kilométer örökbefogadással segíti egy hódmezővásárhelyi hobbi futó, Kiss Attila az éhező szegedi gyerekeket támogató Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítványt. A sportoló 221 kilométert teljesítene a május 12-én és 13-án megrendezésre kerülő UltraBalatonon mindössze 32 óra alatt. A jótékonysági szervezetet most a kilométerek egyenkénti adaptálásával segíthetik a felajánlók.

A sportoló már nem először segíti az alapítványt, három évvel ezelőtt a Balatont, tavaly a Tisza-tavat futotta körbe egy versenyen, már ezek előtt a megmérettetések előtt is felajánlotta árverésre a teljesített távot, de más úton is segíti a szervezetet. Május 12-ig egy kilométert 1000 forintért lehet örökbe fogadni, amit az alapítvány bankszámlaszámára lehet befizetni, a közleménynél az „UltraBalaton” címszó feltüntetésével. (Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány – K&H: 10402805-50526548-86871012)

A „Csicsó” becenévre hallgató Kiss Attila elmondta, a hosszú táv és a kihívást jelentő 32 órás szintidő eleve embert próbáló feladat, leginkább mégis az éjszakai futás okozhatja neki a legnagyobb fejtörést. Az éjjel várható holtponton zenével és energiaitallal igyekszik majd túllendülni, de ha egy jégkrémet, lángost, vagy bármi mást kívánna, akkor segítői azt is beszerzik neki út közben. A sportoló szavaiból gyorsan kiderül, hogy nem számít sétagaloppra, de úgy gondolja, hogy élete egyik legnagyobb élményét jelenti majd a táv teljesítése.

Kiss Attila elárulta azt is, hogy ezúttal két segítője lesz, akik autóval fogják kísérni és az ellenőrző pontokon találkoznak vele. Ekkor vesz majd magához ruhákat és frissítőket. A kísérők egyike, gyermekkori barátja 3 éve is ott volt vele a Balaton SzuperMaratonon. Az volt az első ilyen jótékonysági akció, amellyel az gyermekétkeztetési szervezetet, és a rászoruló gyerekeket segítette. A másik kísérő pedig egy tapasztalt ultrafutó. Az ő tanácsai már most, a felkészülés során is nagyon hasznosak, ismeri a versenyt, sőt teljesítette is korábban, így menet közben is hasznos tanácsokat fog tudni adni – tette hozzá a futó.

A felajánlásokkal azt a naponta több mint 50 éhező gyereket támogathatják, akik minden nap ingyenesen ebédelhetnek a szervezet szociális éttermében, a Kapocs Ételbárban. A kedvezményezetteket saját pályázatukon, a Gyermekjóléti Szolgálaton, a Családsegítő Szolgálaton, valamint oktatási intézményeken keresztül választják ki. A most befolyó összegből emellett a jótékonysági szervezet új, TeleKamra elnevezésű programjára is jut majd, amellyel rászoruló családoknak juttat élelmiszercsomagokat az alapítvány.

A havonta több mint 1200 ingyen ebédet kiosztó Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány számos más programja mellett nemrég egy népkonyha üzemeltetését is megkezdte. Egyebek mellett ételosztásokat, valamint közösségszervező programokat tartanak. A felajánlott kilométerekből befolyó bevétel teljes egészében ezeket a célokat szolgálja.