Hódmező habja – napi netszemle

Vásárhelyi bojkott, a Bakay utca hősi halottai, ellehetetlenített magyarság, a szűz Emese foglalt hercege. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Utánozás

Botka barátja.

Márki-Zay Péter Botka László példáját követi, mert ugyanazt csinálja a K’Art-ügyben, amit a szegedi városvezetés művelt évekig a Szeviép-ügyben – mondja a Delmagyar.hu-nak Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

„A jogász szerint Márki-Zay Péter is próbálja bojkottálni az üggyel kapcsolatban létrejött vizsgálóbizottság működését, összehívását, és próbálja az ügyet a szőnyeg alá söpörni. A K’Art-ügy Márki-Zay Péter Szeviép-ügye – tette hozzá. Ahogy korábban megírtuk, Szabó Bálint bűnpártolás és pénzmosás gyanúja miatt tett feljelentést a hódmezővásárhelyi polgármester kampányfinanszírozása ügyében.”

Botkát utánozza a főszónok, Márki-Zay Péter

A jogász szerint Márki-Zay Péter is próbálja bojkottálni az üggyel kapcsolatban létrejött vizsgálóbizottság működését, összehívását, és próbálja az ügyet a szőnyeg alá söpörni. A K’Art-ügy Márki-Zay Péter Szeviép-ügye – tette hozzá. Ahogy korábban megírtuk, Szabó Bálint bűnpártolás és pénzmosás gyanúja miatt tett feljelentést a hódmezővásárhelyi polgármester kampányfinanszírozása ügyében.

Épség

Hősi halottak.

Alig van ép oszlop a hódmezővásárhelyi Bakay utcán – szúrta ki a Vásárhely24.

„A Bakay utca parkolóit övező, a zöldfelületet védő fekete oszlopok elesni látszanak az ott parkoló autókkal vívott csatában. Felük eltört, kitört, a földön fekszik, vagy lába kélt.”

Kitört, eltört, lába kélt – csatát buktak az oszlopok – Vásárhely24

Vásárhely24 – Alig van ép oszlop a Bakay utcán.

Egyesítés

Ellehetetlenített magyarság.

A marosvásárhelyi magyar orvosképzést beolvasztanák az egyik román egyetembe, a döntés előkészítésébe azonban nem vonták be az érintetteket, százak demonstráltak csendes gyertyagyújtással a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem épülete előtt – írja a Hirado.hu.

„Egy olyan oktatói társaságot, hallgatói társaságot vennénk magunk mellé, ahol egyáltalán nincsen hagyománya a magyar képzésnek, sőt, hát tudjuk, hogy ez az az egyetem, ahol ellehetetlenítették, vagy nem voltak hajlandóak beindítani a magyar oktatást – nyilatkozta Szilágyi Tibor professzor. A magyar oktatók most fellebbeznek. A minisztériumnál támadják meg a döntést, sőt akár bírósághoz is fordulnak, hogy megakadályozzák az egyesítést.”

Tiltakoznak a magyarok Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi magyar orvosképzést beolvasztanák az egyik román egyetembe, a döntés előkészítésébe azonban nem vonták be az érintetteket. A helyi magyarok azt mondják: a döntés egyoldalú, és ezzel lehetetlenné teszik a magyar orvosi oktatást. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár az ügy kapcsán arról beszélt, hogy megoldás lehetne, ha újjászerveznék a helyi magyar orvosképzést.

Kapcsolódás

Emese hercege.

Gundel Takács Gábort nézte ki magának a szüzességét 15 éve áruló Bálint Emese – így a Blikk Online.

„Bárcsak olyan lenne, mint Gundel Takács Gábor, aki intellektusban, humorban, szakmai és emberi szempontok szerint is ideális volna, ha nem lenne házas… Kijelentem, nagyon tisztelem a családját Gundinak, akivel a foci (is) örök kapcsolódási pontunk, tekintve Buzánszky Jenő keresztapámra (az Aranycsapat legendája), akivel a televíziókban is sokat láthattak a kedves nézők.”

Hoppá: a TV2 műsorvezetőjének adná szüzességét a 28 éves színésznő

Már 15 éve keresi az igazit Bálint Emese, azóta több mint tízezer férfi tett neki ajánlatot, de eddig még mindenkit visszautasított. Köztük egy amerikai üzletembert is, aki 300 millió dollárt azaz 75 milliárd forintot ajánlott ártatlanságáért. Bálint Emese a 24.hu-nak elmondta: igazoltan szűzen várja az igazit, akit álmaiban a TV2 egyik műsorvezetője testesít meg.