A HFC Vecsésen bizonyíthat

Szerdán az FC Dabas elleni NB III-as bajnoki mérkőzését pótolta a Hódmezővásárhelyi FC felnőtt csapata. A találkozót mindvégig hatalmas hajtás és küzdés jellemezte, a Vásárhely pedig meg is szerezte ennek méltó jutalmát, az oly fontos három pontot.

Sejteni lehetett, hogy a Dabas otthonából nem lesz könnyű elhozni a három pontot, azonban a Paks II. és a Vecsés elleni győzelmek ihletet és lendületet adhattak a HFC-nek. Emellett pedig a csapatban mindenki tisztában volt azzal, hogy a bennmaradás érdekében milyen fontos a pontszerzés.

A srácok ennek fényében futottak a gyepre és nagyot küzdöttek a hazaiakkal. A Dabas nyomott, a HFC viszont állta a sarat. Ráadásul a 12. percben Bartyik Norbert labdát szerzett, Varga Bencéhez passzolt, aki kifordult és Szabó Márkhoz továbbította a játékszert. Szabó félmagasan lőtte középre a labdát, ahol Koncz Adrián érkezett jó ütemben, kapásból, félfordulatból lőtte ki a rövid felsőt!

Ha lehet ezt követően még inkább rákapcsolt a Dabas, a Hódmezővásárhely azonban észnél volt. A dabasi pontrúgások és támadások is veszélyesek voltak, a vendégek viszont észnél voltak ezekben a pillanatokban és végig sikerült őrizniük az előnyüket. A hajrában ráadásul komolyabb helyzetek is kialakult a mind inkább kitámadó Dabas ellen, egy-egy alkalommal hamarabb is eldőlhetett volna a három pont sorsa, ám nem sikerült dupláznia a támadások végén a Vásárhelynek. Maradt az 1-0-s vendégsiker.

NB III Közép csoport, 19. forduló

FC Dabas – Hódmezővásárhelyi FC 0-1 (0-1)

HFC: Filipánics, Tóth, Huszár, Szekér, Koncz, Pataki, Szántó, Kökény, Szabó M., Bartyik N., Varga
Cserék: Szatmári, Gyüre, Szabó D., Darida, Mezei, Mátó

Vezetőedző: Szűcs Róbert

Nyilatkozat: „Extázisban játszottunk végig. Csúsztunk, másztunk, küzdöttek a srácok, nyomott a Dabas. Igazából nagyon szervezett volt a védelem és a középpálya is, mindenki csinálta a dolgát, egymásért, igazi csapatmunka volt. A küzdés dominált, jött az ellenfél, életveszélyesek voltak a pontrúgásaik, de mindig a helyén volt valaki, ha kellett akár az utolsó pillanatban. Szervezett csapat voltunk, fejben nagyon ott volta a fiúk, ezt vártam tőlük. Elfáradtunk, a Vecsés elleni meccs is sokat kivett, viszont most mindenki boldog.”

Forrás: hfc1912.hu