Pert indít Kallai Árpád Márki-Zay Péter ellen! 1

Emiatt sem az intézmény főigazgatója, sem az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezetője nem vesz részt azon.

Az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz szerda reggel Kallai Árpád, a vásárhelyi kórház főigazgatója, amit változtatás nélkül közlünk:

„2018. április 18-án Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere egészségügyi fórumot tart, amelyre meghívta a Kórház vezetését és az ÁEEK főigazgatóját. A polgármester elmúlt hetekben tett nyilatkozatai – álláspontunk szerint – súlyosan megsértették a kórház jó hírnevét és az itt dolgozók becsületét. Emiatt pert is indítottunk. Az elmúlt hetek eseményei és a polgármester megkeresése egyértelművé tették számunkra, hogy a fórum az intézmény ellen irányuló gyűlöletkampány része, folytatása, amelyben nem kívánunk részt venni.

A kórház orvosai, ápolói, szakdolgozói továbbra is a tudásuk legjavát nyújtva mindent megtesznek a betegekért. A kórház munkatársai folyamatosan tartanak lakossági konzultációkat és fórumokat, ahol lehetőség nyílik minden kérdés megbeszélésére, mindig is a vásárhelyi és a térségben élő emberekért dolgoztak, akik előtt a főigazgató ajtaja folyamatosan nyitva áll.

Mind intézményünk, mind az ÁEEK alapvető fontosságúnak tartja, hogy az egészségügyi ellátórendszer és a lakosság között folyamatos legyen a párbeszéd, álláspontunk szerint azonban az egészségügyben és a kórházban nincs helye a politizálásnak, az egyéni politikai ambíciókat és célokat sem a kórház, sem az ÁEEK nem támogatja. Márki-Zay Péter alaptalan hangulatkeltése továbbra is kockáztatja a biztonságos betegellátás alapját jelentő, beteg és orvos közti bizalmi viszonyt.

Arra kérjük tisztelettel Márki-Zay Pétert, hogy hagyja abba a felesleges hangulatkeltést, nyilatkozataival ne ártson többet a kórháznak, és felszólítjuk, hogy nyilvános bocsánatkéréssel kövesse meg az intézmény közel 570 dolgozóját.

Hódmezővásárhely, 2018. április 17.

Dr. Németh László

főigazgató

Állami Egészségügyi Ellátó Központ

 

Dr. Kallai Árpád

főigazgató

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó”

 

Márki-Zay Péter korábban többször is azt mondta, hogy az életét kockáztatja, aki bemegy a vásárhelyi kórházba. Erről ITT írtunk. A folyamatos lejáratás miatt Kallai Árpád pert indított a polgármester ellen, arról ITT számoltunk be.

A kórházfórum ma 17 órakor kezdődik a Városháza dísztermében, ennek beharangozóját ITT találja.