Nagyot ment a Szent István ellen a HLKC 1

Közönségszórakoztató kézilabdával rukkolt elő vasárnap a HLKC a Szent István OTP SE elleni bajnokin. A fővárosaik nem tudták megmutatni, hogy kell kézilabdázni.

Április 15-én, hazai pályán folytatódott az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club számára – írja az Oldalvonal. Lovistyék Kittiék a tabella harmadik helyén tanyázó, fővárosi Szent István csapatát fogadták. A tabellára pillantva valóban nem számíthattak könnyű mérkőzésre Varga József tanítványai, viszont végül tippmix gyilkos meccsen itthon tartották a két pontot.

Nagyot ment a Szent István ellen a HLKC 3

Majd két percet kellett várni a meccs első góljára, Szerző Regina volt a gólszerző a vendégek részéről, ezt követően pedig javarészt felváltva estek a gólok, nem túl sok, a csapatok nem rontottak ész nélkül egymásnak. 10 perc játék után 4-4 állt az eredményjelzőn, majd Dömény-Veress Zsuzsanna kapuban nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően és persze nem utolsó sorban a támadások okán előnybe került a Vásárhely, 20 perc után már 4 gólos fórnak örülhettek a narancsmezesek, ez a különbség pedig a játékrész végiéig kitartott.

Nagyot ment a Szent István ellen a HLKC 2

Megnyugodni persze nem lehetett. Egy héttel ezelőtt a Pénzügyőr SE vendégeként hasonló volt a forgatókönyv, a félidőben vezetett a HLKC, azonban a végjátékot a fővárosiak bírták jobban.

Nagyot ment a Szent István ellen a HLKC

A fordulás után tovább nőtt a vásárhelyi előny, a 38. percben volt, hogy időlegesen nyolcgólos előnye volt a hazai együttesnek. A figyelem azonban nem lankadhatott, hiszen a vendégek igyekeztek felpörgetni a játékot, javult a védekezésük, igaz mintha a vásárhelyi támadások is picivel pontatlanabbak lettek volna. Addig-addig, hogy 10 perccel a vége előtt már 23-20 volt az eredmény. Izgalmas 10 perc és nagy rohanás következett, a lányok mindkét oldalon keményen játszottak és habár a vendégek kispadja hosszabbnak bizonyult, a HLKC ez alkalommal kitartott és 1 perccel a vége előtt már biztosnak tűnt, hogy a háromgólos előny elég lehet. Így is történt, nagy csatában, nagyon fontos két pontot szerzett a HLKC!

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport

Hódmezővásárhelyi LKC – Szent István OTP SE 24-22 (14-10)

Dömény-Veress Zsuzsanna értékelt a mérkőzést követően:

Forrás: oldalvonal.hu