Idén rendeződhet a helyzet a Réz utcában 4

A közgyűlés elé terjesztik a képviselők, hogy a Réz utca aszfaltozása is bekerüljön az útfelújítási programra – hangzott el Cseri Tamás kedd délutáni fogadóóráján, a Klauzál és Réz utca sarkán. 

Elsősorban a Réz utca rossz állapotáról és csatornázási problémáiról szólt Cseri Tamás keddi lakossági fogadóórája. A fideszes képviselő ismertette, az jelenti a gondot, hogy nagyon keskeny az utca, így nem fér el ott nyílt szikkasztó csatorna.  – Csak úgy lehetne orvosolni a helyzetet, ha faltól-falig elvégeznék az út- és járdajavítást, ezután pedig zárt csatornát alakítanának ki vízelnyelőkkel – magyarázta a politikus. Ez azonban legalább 70-80 millió forintjába kerülne a városnak, így amíg ez a beruházás nem készül el, addig ideiglenes szikkasztót helyeznek el az utcában, hogy nagyobb eső után se gyűljön össze a házak előtt a víz.

Cseri Tamás hozzátette, a képviselők már összegyűjtötték, hogy melyik városrészben mely utak vannak a legrosszabb állapotban – ezeket a szakaszokat még az idén szeretnék felújítani. A tervek között szerepel, hogy a Réz utca is szerepeljen a listán, ezért ezt a közgyűlés elé fogják terjeszteni.

A fórumon személyes üggyel is fordultak a képviselőhöz: egy mozgáskorlátozott hölgy helyhiány miatt nem tudja a mopedjét az egyik Szabadság téri panelház lépcsőházában tárolni. Cseri Tamás intézkedést ígért.

Mint az a fotóinkon is látszik, a fogadóórán csak néhány érdeklődő vett részt. A politikus elmondta, ennek oka az lehet, mint hétfőn Hegedűs Zoltán esetében: a polgármesteri hivatal a kérés ellenére nem hirdette meg hirdetőújságban és szórólapon a fogadóórát, így csak azok szereztek tudomást róla, akik Facebookon találkoztak a felhívással.

A héten még két képviselő találkozik a lakosokkal: szerdán 18 órakor Benkő Zsolttól a barattyosi fordulónál, míg csütörtökön 17 órától Bálint Gabriellától a Búvár és Gomba utca sarkán kérdezhetnek a helyiek.