A Fidesz frakció meghirdette a "Járható Vásárhely programot"

Ennek keretében negyvennyolc utca útburkolatát, valamint huszonegy utca járdáját tervezik felújítani, mintegy 900 millió forintból. 

Ezt az összeget pedig a város költségvetéséből kívánják fedezni, ezért kérték meg még múlt héten Márki- Zay Péter polgármestert, hogy módosítsák azt, és ennek érdekében hívjon össze rendkívüli közgyűlést.

Ma egy sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: 

Hódmezővásárhely fideszes városvezetése hosszú évek óta kiemelt szerepet szán a közlekedés fejlesztésének, ennek egyik legkiemelkedőbb példája az északi elkerülő megépülése, de hasonlóan fontos beruházás volt a keleti, és a déli elkerülő is, valamint a város belterületén lévő utak, kerékpárutak és járdák javítása, karbantartása. Itt kiemelte: az elmúlt három évben több mint tíz kilométernyi út, és ugyanennyi kerékpárút újult meg a városban. Azonban az elmúlt időszakban tartott fórumokon világosan kiderült, hogy ezen a téren még mindig van mit tenni, hiszen a lakosok főként a kisebb forgalmú utak és a nagy gyalogos forgalmú járdák állapota miatt éltek panasszal.

A Fidesz frakció meghirdette a "Járható Vásárhely programot" 1

Éppen ezért döntött úgy a vásárhelyi Fidesz-frakció, hogy meghirdeti a Járható Vásárhely Programot, melynek célja az utak és járdák felújításának folytatása, melynek keretében 48 utcát kívánunk felújítani, 17 km hosszban, 21 utcában pedig 14 kilométernyi járdát. A szükséges fedezetre Vásárhely költségvetése biztosít lehetőséget, hiszen itt 13, 7 milliárd forint van fejlesztésre, és ennek alig több, mint 6,7%-át, 900 millió forintot kívánunk fordítani erre a programra

– emelte ki Hegedűs Zoltán, aki mindehhez hozzátette: terveik szerint a programot idén végre tudják hajtani.

Kecskeméti Rita, Újváros önkormányzati képviselője ezzel kapcsolatosan elmondta: a városrész élhetetlenné vált az elmúlt években a déli és az északi elkerülők megépítését megelőzően, ám mostanra ez a probléma megszűnt. Viszont a fókusz áthelyeződött itt is a kisebb utcákban lévő utakra, így ezek felújítását kérték a lakók. Többek között például a Kiserdő sor is megújulhat, hiszen nagyon sokan járnak erre.

A Fidesz frakció meghirdette a "Járható Vásárhely programot" 2

Vágó János, a belváros önkormányzati képviselője kiemelte: az ő körzetében az utak mellett a legfontosabb a járdák felújítása, így itt ezeken lesz a hangsúly a programban. Példaként a Petőfi, az Oldalkosár utcát hozta fel, de szóba került az Andrássy utcáról lefelé, az Oldalkosár utca felé tartó lépcső is.

A Fidesz frakció meghirdette a "Járható Vásárhely programot" 3

Hogy pontosan mely utcák útburkolata és járdái újulhatnak meg a programban, azt a lakosok kérései alapján állították össze, és szintén a a jövő hétre összehívott rendkívüli közgyűlésen döntenek majd véglegesen róla.