Meghekkelték a Városházán Hegedűs Zoltán fórumát? 8

Hiába kérte a polgármesteri hivataltól, sem hirdetőújságban, sem szórólapon nem hirdették meg a tarjáni képviselő hétfői lakossági fórumát – állítja Hegedűs Zoltán. A politikus emiatt a fogadóóra helyszínéről felhívta Kis Andrea alpolgármestert, aki Márki-Zay Péter polgármesternek nyújtotta át a telefont.  

Családias légkörben telt Hegedűs Zoltán hétfői fóruma. Mint kiderült,

csak azok látogattak el a Szél utcai játszótérhez, akik a politikus Facebook-oldalán látták a fogadóóra hirdetését, mivel az sem az ingyenes hirdetőújságokban, sem szórólapokon nem jelent meg.

(A fórumról szerkesztőségünket sem értesítette a polgármesteri hivatal, mi is a közösségi oldalon szereztünk tudomást róla – a szerk.)

Meghekkelték a Városházán Hegedűs Zoltán fórumát? 6

– Ez eddig nem volt jellemző. Ha egy képviselő ilyen kéréssel fordult a hivatalhoz, akkor azt a kabinetiroda intézte és teljesítette – fejtette ki Hegedűs, aki

 a mulasztás miatt a helyszínről felhívta Kis Andrea alpolgármestert, aki kis idő múlva Márki-Zay Péternek nyújtotta át a telefont.

A beszélgetés után Hegedűs Zoltán elmondta, a polgármester azt kérte tőle, jelezze az esetet a Városházán, és ő fegyelmit ad annak a dolgozónak, aki felelős a történtekért.

Meghekkelték a Városházán Hegedűs Zoltán fórumát? 7

A játszótérnél megjelentek arra panaszkodtak, hogy felbolydult a város közlekedése a tram-train építése miatt, és a megváltozott forgalmi rendet nem elég részletesen kommunikálják a lakosok felé. Hegedűs Zoltán úgy véli, ugyan állami beruházásról van szó, ennek ellenére az önkormányzat felelőssége, hogy az útlezárásokról, felbontásokról hogyan tájékoztatják a lakosságot. A képviselő szerint szórólapon egy térképet kellene eljuttatni a háztartásokba, amin látható lenne, hol mikor milyen forgalomkorlátozások lesznek érvényben.

Az is felmerült, hogy mikor alakítják ki a településen a honvédkórházat. Hegedűs elmondta, a beruházást már nem a város, hanem a Honvédelmi Minisztérium intézi, így ott döntenek a továbbiakról.

Meghekkelték a Városházán Hegedűs Zoltán fórumát? 2

A fórumon még elhangzott, júliusban kezdődik a kátyúzás a városban. Információk szerint a munkavégzések tényleges helye és időpontja még nem ismert, így arról csak később tudják értesíteni a Vásárhelyen élőket.

Meghekkelték a Városházán Hegedűs Zoltán fórumát? 5 Meghekkelték a Városházán Hegedűs Zoltán fórumát? 4 Meghekkelték a Városházán Hegedűs Zoltán fórumát? 3 Meghekkelték a Városházán Hegedűs Zoltán fórumát? 1