Hódmező habja – napi netszemle

Klónozott orvosok, vásárhelyi kézműves zúzás, a Google rasszizmusa, kesztyűs kezű szexualitás. Hétfői koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Hűség

Klónozott orvosok.

Városszerte tisztelik, szeretik hatalmas munkabírásáért, humanitásáért, azok közé az orvosok közé tartozik a mai napig, akinek az élete volt a munkája és az Erzsébet-kórház – a Delmagyar.hu a Pro Urbe díjas Dömötör Jánossal beszélget.

„Nagyon megható. Nem számítottam erre az elismerésre. Hiszen egész életemben semmit sem tettem, csak próbáltam hű lenni az orvosi eskümhöz, és arra törekedtem, hogy ne hozzak szégyent a szüleimre. Hozzáteszem: tévedhetetlen orvos még nem létezik, ha mégis lenne ilyen, klónozni kell, és mi elmegyünk krumplit kapálni – mondta mosolyogva.”

Hűséges maradt szülővárosához

1948-ban Hódmezővásárhelyen született, a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban 1967-ben érettségizett, majd 1974-ben a SZOTE Általános Orvostudományi Karán szerzett diplomát. A kezdetektől, 2016. december 31-i nyugdíjazásáig a helyi kórház radiológusa, főorvosa volt. Munkáját mindig legjobb tudásával, lelkiismeretesen, a betegek iránti empátiával végezte, közmegelégedésre.

Ötlet

Hibátlan érvelés.

Mezővásárhelyi kézműves metál: új felállásban zúz a Kistópart utca – a bandával a Vásárhely24 közöl interjút.

„Annak idején az első koncert előtt kellett egy név, hogy legyen mit a plakátra írni, ezért ötletelni kezdtünk egy próbán, de nem igazán találtunk olyat, ami mindenkinek elnyerte volna a tetszését. Ezt megelégelve dobta be akkori basszusgitárosunk, hogy ennyi erővel lehetne Kistópart utca is. Csodálkozva megkérdeztük, hogy miért, a válasz: ott lakok. Ezzel a hibátlan érveléssel, hiszen ekkoriban tényleg ott lakott, teljesen meggyőzött minket.”

‘Mezővásárhelyi kézműves metál: új felállásban zúz a Kistópart utca – Vásárhely24

Nemrég egy új taggal bővült a csapat és április 14-én sor került az első közös koncertjükre is. Az esemény után a bandatagokat kérdeztük. Interjú. – Tíz év nem kevés idő, főleg egy banda életében. A Kistópart utca pont ennyi ideje alakult meg és azóta több formációban is lehetett látni titeket.

Kulcsszó

A Google rasszizmusa.

Egy ideológiailag független keresőoldal is befolyással lehet a felhasználói radikalizálódására, ez derül ki Safiya Umoja Noble a Google algoritmusaira jellemző rasszizmusról írt könyvéből – így a Zoom.hu.

„Noble a könyvében több konkrét példát is említ arra vonatkozóan, hogy a gyűlöletoldalak hogyan használják fel saját előnyükre a Google algoritmusát. A megfelelő kulcsszavakkal egy weboldal előkelő helyet foglalhat el a találati listán, még akkor is, ha gyűlöletkeltő propagandával van tele. Ez pedig súlyos következményekkel is járhat, főleg, ha egy olyan ember botlik bele ezekbe az oldalakba, aki amúgy is nyitott az általuk képviselt ideológiára.”

A Google akaratlanul is a rasszizmust népszerűsíti

A Google akaratlanul is a rasszizmust népszerűsíti Nem a Facebook az egyetlen olyan platform, amit elsődleges információforrásként használ rengeteg felhasználó szerte a világot. A látszólag demokratikusan működő profitorientált oldalak társadalmi felelőssége folyamatos vita tárgya, és nincs ez másképp az internet elsőszámú keresőoldala esetében sem.

Vágy

Fülledt férfifantázia.

Aki azt hiszi, hogy már minden sztorit, botrányt és anekdotát ismer minden idők egyik leghíresebb erotikus thrilleréről, az Elemi ösztönről, annak is tartogat meglepetéseket a rendező, a holland Paul Verhoeven életrajza – mutatja be szaftos sztorikkal az Origo.hu.

„A rendező szerint filmje nem macsó férfifantázia: – Egy női ismerősöm azt mondta nekem, hogy ő mindig kesztyűt húz a szexhez, különben túlságosan összekarmolná a pasit. Elmesélte, hogy amikor orgazmusa van, mindig feltámad benne a vágy, hogy megölje a férfit.”

10 dolog, amit biztosan nem tud az évszázad erotikus filmjéről

A Sharon Stone széttett lába miatt is legendássá vált Elemi ösztön készítésének története a mai napig tartogat titkokat.