Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 1

Kígyóztak a sorok a tantermek előtt a Szent Antal utcai  középiskolában. Legtöbben a társasjátékoknál és fodrászbemutatónál álltak sorba. De a színes programkavalkádban mindenki megtalálta a kedvére valót.

– Mindig örülünk neki, ha kitudunk zökkenni a maratoni tanulásból, erre a társasjátékok tökéletesen alkalmasak

–  mondta el lapunknak Lhotsky Alex, az Eötvös József  Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója, akit a társasjátékok tantermében  kaptunk lencsevégre diáktársaival. – Leginkább a Honfoglaló érdekel, de informatika szakos tanuló lévén a virtuális valóság programot is szívesen kipróbálom – tette hozzá a 17 éves fiú.

Tarolt a virtuális valóság az Eötvös napon

 

Mári Edit tanárnő megerősítette, évről évre népszerűbbek a társasjátékok a diákok körében.

– Már kezdéskor betelt a terem. Nagyon sok új játékkal is készültünk, amit örömmel fogadtak. Jó alkalom ez arra is, hogy a gyerekek még jobban megismerjék egymást. Nekem pedig, öröm látni a sok boldog arcot 

– tette hozzá mosolyogva a tanőrnő.

Tarolt a virtuális valóság az Eötvös napon 1

A virtuális valóságok tanterme ellőtt kíváncsian álldogáltak az informatika iránt érdeklődők. Herczeg Rihárd János szintén számítástechnikát tanul az iskolában, ezért nagy rajongással beszélt a közkedvelt számítógépes programról.

 – A képernyő elé kell tartani az ábrákkal megrajzolt papírlapot, majd a képernyőn megjelenik az adott virtuális programhoz tartozó illusztráció

 – mondta, majd hozzátette jelenleg az emberi testtel, a bolygókkal és az állatvilággal kapcsolatos témákat “vetíthetik ki”.

Tarolt a virtuális valóság az Eötvös napon 3

– Próbáljuk megjeleníteni a képzési struktúránkat. Így egészségügyi, szépészeti, informatikai és sport ágazatokat igyekeztünk népszerűsíteni az iskola nap alkalmával

– mondta el Hornyák János tagintézmény-vezető, akitől megtudtuk, testvériskolájukat az erdélyi Zeyk Domokos Technológiai Líceumot is meghívták az eseményre, hisz fontosnak tartják, hogy az iskolák pedagógusai és diákjai jó viszonyt ápoljanak egymással.

Tarolt a virtuális valóság az Eötvös napon 4

A földszinti és emeleti termekben különféle előadások zajlottak. Az informatikaterem mini tőzsdévé változott. Egy másik ajtó mögött angol vetélkedőt felvilágosító előadást tartottak, azonban nyelvi és sportvetélkedők is szerepeltek a kínálatban. Természetesen a szépészet sem maradhatott el, fodrászbemutatóval is készültek a szervezők. A nagy népszerűségnek örvendő előadáson különféle fonástechnikákat sajátíthattak el a diákok.

íme a képek:

Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 2 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 3 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 4 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 5 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 6 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 7 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 8 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 9 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 10 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 11 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 12 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 13 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 14 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 15 Tarolt a virtuális valóság az Eötvös-napon 17