Olvasói levél: "nem elegáns az apának válaszolni a fia helyett" 1

Somogyi János Budapesten élő, ám lélekben még mindig vásárhelyi ügyvéd az alábbi olvasói levelet juttatta el szerkesztőségünkbe, amit változtatás nélkül közlünk:

„Helló, Mr. George Soros

Hírét vettük, hogy a  Fidesz-KDNP  fényes választási győzelme miatt csalódni méltóztatott az egész magyar ellenzéki politikai elitben. Igaza van, kidobott pénz volt ezekre a tehetségtelen szájtépőkre pénz pazarolnia. Azt rebesgetik, hogy új alapokra helyezi a nép bizalmából újra megválasztott, de  Ön által változatlanul  gyűlölt, Orbán kormány megdöntésére irányuló szándékát. Ennek a harcnak az élére a már eddig sokszorosan bizonyított, híresen anarchista jegyeket mutató, személyiségzavaros benyomást keltő, hivatásos provokátor, Gulyás Mártont szemelte ki.

Gratulálunk. Nálánál alkalmasabb személy erre a feladatra talán nem is találhatna, széles e hazában. Talán csak  még egy másik hasonló politikai géniusz jöhet szóba, a vásárhelyi új polgármester, Márki-Zay Péter, aki egyben barátja, harcostársa Gulyás Mártonnak. Noha Márki – Zay Péter csupán néhány hete lépett az ismeretlenségből a politikai küzdőtérbe de máris üstökösként robbant be az országos nyilvánosságba, olyan oroszlánkörmöket mutatva, ami alapján feltétlenül arra van predesztinálva, hogy ne fecsérelje a képességeit egy közepes méretű alföldi város polgármesteri teendőire, csip-csup ügyekre, hanem forradalmi hevületét, lendületét az általa olyannyira gyűlölt „Orbáni-diktatúra” megdöntésének szolgálatába állítsa.

Kedves Mr. Soros!

Ezúton ajánljuk szíves figyelmébe a  kiváló bozót harcosi erényekkel bíró vásárhelyi polgármestert, aki Gulyás Mártonnal vállvetve olyan páratlan párost alkotna, akikben feltétlenül megbízhatna, akikben garantáltan nem csalódna és akikre nem hiába költené a dollár millióit.

Egyidejűleg Vásárhely népe is jól járna, mert az egyébként is országos politikai ambícióval megáldott/megvert polgármestere nem szítaná tovább a városban a feszültséget, a város vezetését már úgyis átengedte a szegedi MSZP-nek, az EU-s zászlót is kitűzte a városházára, ezzel a feladatát  – amire a „kitalálói” szánták – már lényegében elvégezte.  A Soros Birodalom pedig gazdagabb lenne egy feltétlen hívével, aki a felszabadult energiáját és az eddig még rejtve maradt, de már bimbózó politikai tehetségét végre kibontakoztathatná a világelit szolgálatában.

Budapest, 2018. április 11.

Somogyi János”

Somogyi János már korábban is küldött nekünk véleményt, a cikket ITT találja meg.

Olvasói leveleket a szerkesztoseg@promenad.hu email címre várunk.