1

Három helyi diák is megmérettetheti magát az országos döntőben. 

A hódmezővásárhelyi iskola tanulóját percekkel a szóbeli vizsga előtt sikerült megszólítanunk. A 13-as számmal induló versenyző lapunknak elmondta, leginkább ettől a vizsgatípustól tart, de bízik benne, hogy olyan kérdést kap, amire könnyedén tud válaszolni.

– Nagyon ideges vagyok, ezért reménykedem benne, hogy szarvasmarha tenyésztéssel kapcsolatos tételt kapok, de a takarmánynövényekkel kapcsolatos kérdésnek is örülnék

 – fogalmazott. A 21 éves fiú viccesen azt is megjegyezte, a 13-as versenyszámot sem tartja véletlennek, hisz az eredményhirdetés napja péntek 13- án lesz, ezért bízik benne,  számára mégis szerencsét hoz a sokaknak baljósnak tűnő szám. (A verseny szabályzata miatt nem szerepelhet cikkünkben a versenyző neve – a szerk.)

A 13-as versenyző, a mezőgazdasági technikus versenyszám szóbeli vizsgájára várakozva

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny a Gregus Mátéban debütál

– Az eddigi szervezéshez képest megpróbáltunk emelni a verseny színvonalán, mert az eddigi évek tapasztalatai alapján úgy éreztük, sok esetben nem a helyén kezelték a versenyzőket 

– fogalmazott a Promenad.hu-nak Borsi István, a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanára, a verseny koordinátora. Kiemelte, a feladatok több fordulósak, így ennek megfelelően a diákoknak teljesíteniük kell szóbeli, felismerő és gyakorlati feladatokat is. – Külön öröm, hogy a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, amelyet először rendeznek meg az egész országban a mi iskolánkban debütálhat –  tette hozzá.

Borsi István, a verseny koordinátora

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen mezőgazdasági technikus, gazda valamint állattenyésztő és állategészségügyi technikus kategóriákban indulhattak a diákok. Összesen 36- an vesznek részt a négy napos az országos döntőn, közülük 3-an a vásárhelyi iskola diákja. Az ünnepélyes eredmény hirdetés pénteken lesz. Ennek kapcsán Borsi István aláhúzta, egyetlen versenyző sem távozik üres kézzel.