A legnagyobb német ellenzéki párt több vezetője gratulált Orbán Viktornak

Mutatjuk az üzeneteket… A sok közül néhányat!

Jörg Meuthen, az AfD társelnöke a Facebook közösségi portálon közölt írásában kiemelte: Orbán Viktor világosan megmondta, hogy eddigi politikájának folytatására készül, és a magyar választók éppen ezért szavaztak rá. Így “igazán fényes győzelmet” aratott, emelkedő részvételi arány mellett is növelni tudta pártja támogatottságát.

Az AfD társelnöke hozzátette: Orbán Viktor olyan politikáért küzd, amelynek irányát “saját népének érdekei” jelölik ki, és ezért konfliktusokat is vállal, általánosságban az Európai Unióval, különösképpen pedig azzal a személlyel, aki a német “kancellár szerepét alakítja”.

Aláhúzta, hogy Orbán Viktor tevékenysége révén nem történhet meg “kulturálisan idegen migránsok ellenőrizetlen, tömeges bevándorlása” Magyarországra, és “ez így van rendjén”. Felvetette: vajon gondolja-e még bárki is komolyan az olaszországi és magyarországi választási eredmények után, hogy az “európai népek megengedik a nemzetállamok lebontását anélkül, hogy a barikádokra vonulnának”.

Ez a gondolat “nevetséges” lenne, és az “EU-+elitek+” jól tennék, ha végre olyan reformokat hajtanának végre, amelyek több teret engednek a tagállamoknak az önrendelkezésre, és hozzájárulnak együttműködésük fejlesztéséhez, főleg a gazdaságban – írta Jörg Meuthen. Kiemelte: egyértelművé vált, hogy a nemzeti identitás felszámolása felé vezető, mindig egyre szorosabb európai uniós integráció “őrült gondolata csúfosan megbukott”.

Gratulált Orbán Viktornak Beatrix von Storch, az AfD Bundestag-frakciójának helyettes vezetője, a párt elnökségi tagja is, aki a Twitteren azt írta, hogy a Fidesz választási győzelme “rossz nap az EU-nak, és jó nap Európának”.

Andrej Babis magyarul is gratulált Orbán Viktornak

Az Orbán Viktor vezette Fidesz győzelmét Andrej Babis meggyőzőnek minősítette bejegyzésében, és leszögezte: szeretne az Európai Unió és a visegrádi csoport keretein belül, illetve kétoldalú szinten továbbra is együttműködni a magyar miniszterelnökkel.

“Gratulálok Orbán Viktornak meghatározó győzelméhez”

– olvasható a cseh szöveg után magyarul is az ügyvezető cseh miniszterelnök Twitter-bejegyzésében.

Andrej Babis magyarul is gratulált Orbán Viktornak

 

Angela Merkel gratulált Orbán Viktornak

Németország és Magyarország “a hosszú, gyümölcsöző közös történelem és partnerség” révén “szoros kapcsolatban” áll egymással, és Magyarország “megbízható partnerként számíthat Németországra” az európai és a kétoldalú ügyek előmozdításában

– írta Angela Merkel.

A  német szövetségi kormány szóvivője hozzátette: “nagyon nyilvánvaló, hogy együttműködésünkben vitatott témák is vannak”, köztük a migrációs politika, de a kancellár és a szövetségi kormány továbbra is készen áll az együttműködés továbbfejlesztésére a kétoldalú kapcsolatok területén, valamint “közös EU-tagságunk, és a minket Európában egyesítő értékek keretében”.

Marine Le Pen is  Twitteren gratulált Orbán Viktornak

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke a Twitter-oldalán gratulált hétfőn Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz választási győzelméhez.

A francia politikus üdvözölte, hogy Magyarország nemet mondott az Európai Unió bevándorlási politikájára.

“Nagy és egyértelmű győzelem ez Orbán Viktornak Magyarországon. Az értékek megtagadását és az Európai Unió által hirdetett tömeges bevándorlást ismét elutasították. A nemzetiek többséget alkothatnak Európában a következő, 2019-es európai parlamenti választásokon”

– írta a Twitteren Marine Le Pen.

Özönlenek a külföldi gratulációk Orbán Viktornak (FRISSÜLŐ)

Benjámin Netanjahu izraeli látogatásra hívta Orbán Viktort

Telefonon gratulált Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek újraválasztásához – jelentette az izraeli sajtó. A beszélgetés során Netanjahu már a közeljövőben megtartandó izraeli látogatásra invitálta a magyar kormányfőt.

Netanjahu tavaly júliusban hivatalos látogatást tett Magyarországon, s ezzel több évtized után ő volt az első izraeli kormányfő, aki Budapestre látogatott. 

Az elmúlt majdnem harminc évben, amióta a két ország ismét felvette a diplomáciai kapcsolatokat, Magyarország Izrael egyik legfontosabb térségbeli partnere volt, de korábban utoljára Jichák Samír miniszterelnök járt Budapesten 1989-ben.

A kétoldalú kapcsolatokat azóta is kiemelkedően jónak tartják. Izrael jelezte, nagyra értékeli, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal kapcsolatban, és támogatja a magyarországi zsidó közösség fejlődését.

Borítókép forrása: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala