Kovács Ákos, Balázs Péter és még sokan mások a választás tétjéről 5

A Figyelőnek ismert művészek, értelmiségiek, véleményvezérek mondták el, hogy miért szavaznak.

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója:

Ha a gyerekeimről rosszat hallok, szomorú leszek, ha hazugságon érem őket, az nagyon fáj. De ha bajba kerülnek, nem kérdés, megyek-e értük. Így vagyok az Operával és a választással is: valamennyien tudjuk, mi a nagyobb érték, és én mindig igennel szeretek szavazni, sosem tagadással.

Kovács Ákos, Balázs Péter és még sokan mások a választás tétjéről
Ókovács Szilveszter, (Máthé Zoltán, MTI)

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója:

Egy rohamtempóban átalakuló világban kell megmaradnunk olyannak, amilyenek vagyunk, megőrizni, amink van. A magyar jövőhöz ragaszkodva, keresztény kultúránk tudatában szükséges tovább építkeznünk. Felelős döntés szükségeltetik mindenki részéről. Nem háríthatunk. Valódi polgárként kell viselkedni. El kell menjünk szavazni!

Vidnyánszky Attila (Molnár Edvárd, MTI)

Oberfrank Ferenc, kutatóorvos:

A választás sorsdöntőnek ígérkezik. Tétje, hogy sikerül-e fenntartani az ország stabilitását és működőképességét, vagy egy kaotikus időszak következik. A választásnak utat kell nyitnia a hiányosságok megszüntetése előtt, ami társadalmi békénk, kibontakozásunk és világbeli helytállásunk előfeltétele.

Kovács Ákos, Balázs Péter és még sokan mások a választás tétjéről 2
Oberfrank Ferenc (Wikipedia)

Kovács Ákos, énekes-előadóművész:

Mindenkit buzdítok, hogy vegyen részt a szavazáson. A rendszerváltoztatás utáni összes lehetőséggel éltem, mindig leadtam a voksomat, ezt az állampolgári részvétel minimumának tartom. Mindig családostul megyünk a szavazókörbe, ráadásul az idén hozunk magunkkal még egy embert: Márton fiam első szavazóként vesz részt az eseményen.

Kovács Ákos, Balázs Péter és még sokan mások a választás tétjéről 3
Kovács Ákos, (Facebook)

Merkely Béla szívsebész, a Semmelweis Egyetem rektora:

Orvos vagyok és tanár. Nekem az élet a legfontosabb, éppen ezért szeretem biztonságban tudni az egyetememet, szakmámat és a betegeimet is. De persze a jövő az igazi tét minden szavazáskor. Vagyis az, hogy a gyermekeink és az unokáink milyen országban élnek majd. Most sincs ez másképp. Ők a fontosak.

Kovács Ákos, Balázs Péter és még sokan mások a választás tétjéről 4
Merkely Béla (semmelweiss.hu)

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, Bessenyei díjas színművész:

Az embernek polgári kötelessége, hogy elmenjen szavazni. A biztonságra, a polgári értékekre, a kereszténységre. Egész Európa felbolydult, és nekem úgy tűnik, hogy Magyarország egy biztonságos sziget.

Kovács Ákos, Balázs Péter és még sokan mások a választás tétjéről 5
Balázs Péter (Bugány János/MTI)

Schobert Norbert, üzletember:

A választásokra azért fontos mindenkinek elmenni, mert a közöny, hogy nem törődöm vele, nem az én dolgom, az nem jogosít fel arra, hogy később kritizáljuk a rendszert. Mindenkinek legyen benne a saját döntése, hogy merre megy az ország!

Kovács Ákos, Balázs Péter és még sokan mások a választás tétjéről 6
Schobert Norbert (Balogh Zoltán/MTI)

Nacsa Olivér, előadóművész, producer:

Magyarország volt az első és egyetlen ország, amely felismerte a migránsveszélyt, és felelős döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy megvédi az országot és Európát az illegális, ellenőrizetlenül beáramló bevándorlóktól. Április 8-án azért szavazok a Fidesz–KDNP-szövetségre, mert ez az egyetlen biztosíték arra, hogy hazánk továbbra is erős, stabil és biztonságos ország maradhasson!

… és még sokan mások..a teljes listát ITT találja! 

Forrás: figyelo.hu