Hódmező habja – napi netszemle 1

Laci harca a Lyme-mal, Bernadett tetkói, az ezeréves Magyarország védelme, Gyurta Dani nemzeti öntudata. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Remény

A gyógyulás esélye.

Elképzelhető, mégis Lyme-kórban és annak szövődményeiben szenved a 37 éves, vásárhelyi Zvara László Róbert, aki már Ausztriába akart menni gyógyulni – számol be a szomorú esetről a Delmagyar.hu.

„Pillanatnyilag úgy néz ki, lehet, hogy gyermekkoromban szedtem össze a Lyme-kórt, sokáig lappangott bennem, legyengítette, felfalta az immunrendszeremet, és az Egyesült Államokban aktivizálta magát. Közben ‘társbetegségek’ is csatlakoztak hozzá, mint a másodlagos Parkinson-kór – fejtegette Laci. Hozzátette: ezzel visszatértek az amerikai orvosok közel 6 évvel ezelőtti, eddig figyelembe nem vett diagnózisához. Ha a leletek megerősítik a mostani feltételezést, reménye lehet a helyes kezelésre, a gyógyulásra.”

Gyerekkorától lappanghatott a betegsége – Lehet, hogy mégis Lyme-kórban szenved a vásárhelyi férfi

Hódmezővásárhely – Elképzelhető, mégis Lyme-kórban és annak szövődményeiben szenved a 37 éves, vásárhelyi Zvara László Róbert, aki már Ausztriába akart menni gyógyulni. Az évekkel ezelőtt készített, tévesen értelmezett vizsgálati eredmények alapján is a kullancsok által terjesztett betegségre gyanakszik mostani orvosa, aki azért elvégzett egy friss Lyme-tesztet.

Tetkó

Manikűrös szépség.

Egy 21 éves hölgy mutatkozik be a Vásárhely24 A hét arca rovatában.

„Váczi Bernadett 21 éves. Szakmája szerint manikűrös és műköröm építő. Szabadidejében szeret sportolni, leginkább edzőterembe jár. Még azt is írja, szereti a tetoválásokat.”

A hét arca: Váczi Bernadett – Vásárhely24

Vásárhely24 – Egy 21 éves hölgy mutatkozik ma be.

Iksz

Ellentétes jövőképek.

A Lokál Online szerint soha nem volt ennyire egyértelmű, hogy a különböző oldalak választása milyen folytatást jelent: az egyik megtartaná az ezeréves Magyarországot olyannak, mint azt felmenőinktől kaptuk, a másik a kereszténységet a semmibe elengedő társadalmat hozna létre.

„Mi a Lokálnál úgy gondoljuk, hogy továbbra is a magyar érdeket, a keresztény kultúrkör fennmaradását, a munkaalapú társadalmat és a családok fejlődését támogató politikára van szükség, ezért arra biztatjuk olvasóinkat, hogy vasárnap húzzák az ikszeket a Fidesz–KDNP-listára és a kormánypárti jelöltekre.”

A kezünkben az ország sorsa

A vasárnapi voksolás bizonyos szempontból egy lesz a rendszerváltás óta megtartott választások sorában. Ez a nap azonban újra lehetőséget ad, hogy az ország sorsát hosszú távon meghatározó döntést hozzunk. Fontos pillanat ez, de talán még soha nem volt ennyire egyértelmű, hogy a különböző oldalak választása milyen folytatást jelent.

Divat

Az élsport ereje.

A sportolók sikerei a nemzeti öntudathoz is hozzájárulnak, az élsport nem csak néhány kiemelt sportoló önző játéka – vázolja a Mandiner.hu-nak adott interjúban a nemrég visszavonult úszó, Gyurta Dániel.

„Az élsport nem csak néhány kiemelt sportoló önző játéka. A sportolók sikerei a nemzeti öntudathoz is hozzájárulnak, amit én személy szerint fontosnak érzek. Egy olimpiai aranynak egységesen örül az ország, és szeretünk magyar sikereknek drukkolni itthon is. Emellett nemzetközi hírünket, megítélésünket is erősíti, hogy kis országként a top 10-ben vagyunk az olimpiai éremtáblán. Nem utolsósorban a sportoló minta: a sport szeretetét, az egészséges életmódot hirdeti és próbálunk ‘divatot’ teremteni ezeknek.”

A sportolók sikerei a nemzeti öntudathoz is hozzájárulnak – Gyurta Dániel a Mandinernek | Mandiner

Az élsport nem csak néhány kiemelt sportoló önző játéka – vallja a nemrég visszavonult Gyurta Dániel. Az olimpiai bajnok úszó a Mandinernek elmondta: kitartás, alázat és türelem kell ahhoz, hogy valaki hozzá hasonlóan a csúcsra jusson. Gyurta beszélt az erősségeiről, az utódairól és a visszavonulása utáni időkről. Interjúnk.