Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet! 6

Ez volt a pénteki Kerékpáros Iskola Kupa egyik fő üzenete, amit minden évben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság szervez meg. Idén is három feladattal kellett megküzdeniük az általános iskolásoknak.

Immár hagyomány, hogy a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság minden évben megrendezi a Kerékpáros Iskola Kupát. A városi döntőre az illetékességi területen lévő általános iskolák felső tagozatosait hívják meg, akiknek három feladat során kell minél jobban szerepelniük.

Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet! 2

Az első idén is a kresz teszt kitöltés volt. Az elméletet a gyakorlat követte, mivel ezután egy akadálypálya várt a fiatalokra. Végül pedig azt kellett megállapítaniuk a gyerekeknek, hogy melyik biciklin mi a hiba.

Mészáros Csaba megbízott közlekedésrendészeti osztályvezető lapunknak elmondta, azért rendezik meg évről évre a versenyt, hogy elmélyüljön az iskolások közlekedési ismeretei. – Ha csak egy szabályt nem ismernek, már az is könnyen bajt okozhat – tette hozzá a címzetes rendőr őrnagy, aki azt is ismertette, hogy a statisztikák szerint a személyi sérüléssel járó balesetek fele kerékpáros balesetekből adódik.

Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet! 7

Az osztályvezetőtől megtudtuk, az idei év is a „papírforma” szerint alakul, ugyanis eddig a tizennégy személyi sérüléses balesetben hét alkalommal sérült kerékpáros.

A városi döntőn legjobban szereplő két lány és két fiú a jövő hét szombati, szegedi megyei döntőre jut tovább.

A verseny végeredménye:

Lányok:

1.helyezett: Zékány Zsófia

/ Mindszenti Általános Iskola Dózsa – Telepi tagintézménye/

2.helyezett: Szabó Emma

/ Mindszenti Általános Iskola Dózsa – Telepi tagintézménye/

3. helyezett: Kurgyis Enikő

/ Mindszenti Általános Iskola /

Fiúk:

1.helyezett: Gémes Dénes

/ Mindszenti Általános Iskola /

2.helyezett: Urbán Csaba

/ Mindszenti Általános Iskola/

3.helyezett: Bodrogi Dávid Sándor

/ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola/

Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet! 1Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet!Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet! 3Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet! 4Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet! 10Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet! 5Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet! 9 Vigyázzunk, mert könnyen baj lehet! 8