Hódmező habja – napi netszemle

Elsősegély-kommunikáció, Lázár esélyei, a Jobbik és a kellemetlen fing, Tóth Gabi és a mesterséf románca. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Ismétlés

Kihívó nélkül.

A Nézőpont Intézet elemzése szerint Csongrád megye 4. választókerületében a Fidesz-KDNP vezeti magasan a népszerűségi versenyt – írja a Delmagyar.hu.

„Lázár János megismételheti a 2014-es eredményét. Az ellenzék esetében viszont érezhető az átrendeződés. A szocialisták és a jobbik jelöltje jelenleg fej-fej mellett áll. Jelenleg nincs egyértelműen esélyes kihívója Lázár Jánosnak.”

Így alakulna a választás a Nézőpont Intézet szerint Vásárhelyen

A válaszadók 44 százaléka szavazna a FIDESZ-KDNP jelöltjére a vasárnapi választásokon. A legerősebb ellenzéki pártok pedig az MSZP és a Jobbik. A kettő párt népszerűsége nagyságrendileg megegyezik. Az MSZP 20, a Jobbik 21 százalékos támogatást tudhat magáénak. Lázár János megismételheti a 2014-es eredményét. Az ellenzék esetében viszont érezhető az átrendeződés.

Kommunikáció

Segítség a bajban.

A vásárhelyi diákok már meg tudnának menteni egy életet – derítette ki egy verseny apropóján a Vásárhely24.

 „Idén egy újítást is bevezettek: meghívtak egy kommunikációs trénert. ‘A kommunikáció nagyon fontos napjainkban. Akkor is fontos, mikor egy elsősegély szituációban vagy egy baleset helyzetében vagyunk. Hogyan hívjunk mentőt? Kitől kérjünk segítséget? Éppen ezért beiktattam egy félórás kommunikációs gyors tréninget’ – fejtette ki a területvezető.”

A vásárhelyi diákok már meg tudnának menteni egy életet – Vásárhely24

Elsősegélynyújtó versenyt tartottak az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Héjjáné Borbás Anikó, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet hódmezővásárhelyi területvezetője elmondta, ez egy 47. alkalommal megrendezett országos rendezvény, amelynek területi versenyét Hódmezővásárhelyen tartják. A megmérettetést általános és szakközépiskolásoknak is megrendezik. A mai napon öt fős csapatok mérték össze tudásukat, akiknek egy Vöröskereszttel kapcsolatos totót és egy szituációs gyakorlatot kellett megoldaniuk.

Fing

Nem kérnek Vonából.

Hírességek mondják el véleményüket a Jobbik politikájáról a Lokál Online összeállításában.

„Jávor Bence színész: Ha a Jobbikra szavazol, olyan leszel, mint Vona Gábor, te sem leszel szalonképes ember. Olyan leszel, mint egy kellemetlen fing egy múzeumban.”

Hajós András: Ne szavazz a Jobbikra

Hajós András zenész, humorista: „Semmilyen körülmények között sem… hit és eszmerendszer nélküli, cinikus politikai vállalkozók.” Nádas Péter író: „Van határvonal, amelyet önmagára adó liberális elme, legyen konzervatív liberális vagy baloldali liberális, nem léphet át.” Dés László zenész: „Ha egy normális, élhető, demokratikus, európai értékeken alapuló Magyarországot akarunk, akkor nem szavazhatunk a Jobbikra.”

Szerelem

Kéz a kézben.

Tóth Gabi és szerelme, Krausz Gábor végre együtt jelent meg egy nyilvános rendezvényen – így a Blikk Online.

„Az énekesnő és a mesterséf láthatóan remekül érezték magukat együtt, szerelmesen átkarolták egymást és jókedvűen mosolyogtak.”

Kéz a kézben: először jelent meg a nyilvánosság előtt Tóth Gabi és szerelme – fotó

Tóth Gabi és Krausz Gábor végre együtt jelent meg egy nyilvános rendezvényen! A pár a Playboy Man Of The Year díjátadó gáláján jelent meg kéz a kézben.