Borda Anikó: "Azért vagyok lotyó, mert ki mertem mondani a véleményemet?"

A többgyermekes családanya, a közelmúltban feloszlott mártélyi Jobbik elnöke szerint csak Kiss Attilát minősíti, ahogyan megnyilvánult róla. Interjú!

– Mit szól Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltjének önről alkotott véleményéhez?

– Borda Anikó: Nem értem. Én az interjú után vártam volna tőle reakciót. De nem ilyet, hogy ő magánemberként engem ilyennel illet. Ez az egész egyébként az ő szegénységi bizonyítványa.

– Kiss Attiláék az ön legutóbbi leleplező interjúja után kiadtak egy közleményt, amelyben ez állt: “Megértjük, hogy Borda Anikó csalódott, mert a Jobbik országos vezetése nem támogatta a polgármester-jelöltségét, mivel sokkal alkalmasabbnak tartotta Márki-Zay Pétert, még független jelöltként is.”  Ez igaz? Csalódott?

– B. A.: Dehogyis! Kiss Attilának szövegértelmezési problémái vannak. Én pontosan arról beszéltem a korábbi interjúban, hogy NEM szerettem volna polgármester lenni! Attilának ezt nagyon jól tudnia kellene, hiszen Almási István polgármester úr halála után erről szólt minden egyes beszélgetésünk. Ő meg akart győzni, de én meg nem szerettem volna. Ráadásul mindezt csak azért, hogy ne az legyen, amit a Dombi-Kiss Laci (a Jobbik megyei alelnöke, vásárhelyi elnöke – a szerk.) akar. Egy báb voltam neki, csak nem akartam kötélnek állni. És ezt azért sem tagadja, mert levelezés is zajlott közöttünk erről, bizonyítékom van rá. Nálam az verte ki a biztosítékot – most elmondom még egyszer – hogy az az ember, aki a becsületről papol, és a korrupció ellen harcol, odajön hozzám, és elkéri egy horgászegyesület címlistáját? Ez már régen nem az elvekről szól, hanem arról, hogy mindenkin átgázolva hatalomhoz jussanak. A lotyózásáért pedig szánom. Emberi mivoltjában és országgyűlési képviselő-jelölt mivoltjában is. Azért vagyok lotyó, mert ki mertem mondani a véleményemet?

– Kapott bárkitől pénzt a korábbi nyilatkozatáért? Erről is beszélt Kiss Attila a Vásárhely24 által ma bemutatott hangfelvételen…

– B. A.: Dehogy, senkitől! És nem írtam semmi ilyesmit sem neki, sem Zeitler Ádámnak (a Jobbik makói alelnöke, Kiss Attila kampányfőnöke – a szerk.)! Sőt, éppen fordítva! Én kaptam egy sms-t Zeitler Ádámtól, amelyben már azzal rágalmaz, hogy reméli rendesen megfizettek ezért … hát nem, mert szó sincs ilyesmiről! Viszont nem cáfolták meg egyetlen állításomat sem, mert nagyon jól tudják, hogy igaz minden, hiszen bizonyítékaim is vannak. Egy biztos, én tükörbe tudok nézni, és nyugodtan alszok éjszaka.