Beruházások csúszhatnak a vállalkozások bérfejlesztése miatt? 2

Márki-Zay Péter szerint a forráskiesés miatt akár az is elképzelhető, hogy a Rárósi út  és a földeáki úti körforgalom építését csak később tudják elkezdeni a tervezettnél.

A közgyűlési döntéseket értékelte csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter polgármester.

Mint arról beszámoltunk, Grezsa István fideszes képviselő javaslatára január elsejéig visszamenőleg eltörölték a 101 négyzetméter alatti ingatlanokban élő magánszemélyek építményadóját, az ennél nagyobb ingatlanoknál pedig csak az e feletti részért kell fizetni.

Kurucz Roland, az adócsoport vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, a rendelet jövő hét hétfőn lép hatályba, és két héten belül mindenkinek küldenek egy levelet, amely egy egyenlegértesítőt, egy tájékoztatót és egy nyomtatványt tartalmaz. Utóbbit kitöltve igényelhető vissza az építményadó összege. A túlfizetést a 101 négyzetméternél nagyobb ingatlanoknál a következő részletekbe beszámítják, de arra is van lehetőség, hogy más adónemre, például gépjárműadóra átváltsák.

Beruházások csúszhatnak a vállalkozások bérfejlesztése miatt?

Ha valaki nem igényli a visszafizetést, akkor 5 évig nyilvántartják az összeget, azt követően viszont elévül az.

Arról is szó esett, hogy a közgyűlés szerdán nem szavazta meg, hogy eltöröljék a február 13-án megalkotott, vállalkozások bérfejlesztésére szánt 150 millió forintos támogatást. Márki-Zay Péter elmondta, nem lát forrást ennek teljesítésére, valamint mivel nincs felső korlát, így elképzelhető, hogy ez sokkal többe kerül majd a városnak.  A polgármester szerint az átcsoportosítások és spórolások mellett az lehet még alternatíva, hogy

beruházások csúszhatnak a támogatás miatt.

A Promenad kérdésére elmondta, még nem döntöttek arról, hogy melyik fejlesztések lehetnek érintettek, de elképzelhetőnek tartja, hogy például a nagyságrendileg 110 millió forintos Rárósi út felújítása, vagy éppen a földeáki útra tervezett körforgalom építése kezdődhet később.