Márki-Zay Péter feljelentette Almási Istvánt

A polgármester gyűlöletkampánya a csúcsra ért, amikor szerdán feljelentette néhai elődjét, mondta Hegedűs Zoltán a Fidesz frakció vezetője – írja a Vasarhely24.

Méltánytalan, tisztességtelen és kegyeletsértő tettet hajtott végre Márki-Zay Péter Almási István néhai polgármesterre szemben amikor kampánycélokra felhasználva egy olyan üggyel rukkolt elő, mely már lerágott csont, és melyben semmiféle törvénytelenséget nem találtak három héttel ezelőtt sem – mondta Hegedűs Zoltán a Fidesz frakció vásárhelyi vezetője – olvasható a vasarhely24.com-on.

A lap szerint a szemétszállítási rendszer megújítását célzó projektre Almási István két, az egész unió területére kiterjedő közösségi értékhatárt meghaladó közbeszerzést írt ki. Erre bárki pályázhatott Nagy-Britanniától Görögországig. A közbeszerzés igen szigorú, azt számtalanszor ellenőrzik, hiányosságot, törvénytelenséget egyetlen egyszer sem találtak. Az ügy csak kampánycélokat szolgál és csak arra jó, hogy megsértse Almási István emlékét.

Cseri Tamás hozzátette, a Vásárhelyen állomásozó szakértők február 25-e óta túrják az iratokat de csak egy olyan üggyel tudtak kiállni, mellyel már egyszer a nyilvánosság elé álltak, akkor is hiába. Ha lennének szabálytalanságok, törvénytelenségek, már régen garmadával kellett volna ilyeneket találniuk, mondta.

Cseri Tamás még megjegyezte, az ominózus projekt egyébként azt jelenti, hogy már három év alatt a vásárhelyi lakosok 350 milliót spóroltak a szemétdíjon, mely így az egyik legalacsonyabb az országban. Az eljárás során minden törvényesen és tisztességesen zajlott le, tette hozzá Cseri.

Fotó: vasarhely24.com