Jó reggelt, Vásárhely! 21

Remek napnak nézünk elébe, hiszen ugyan szél lesz, de 22 fok meleg. És ma még nem lesz eső sem. Kisgyerekkel érdemes lesz játszótérre menni, a nagyobbak meg az iskolában töltik majd az idejüket. Kedden nem unatkozhattak olvasóink, annyi mindenről írtunk.

Tegnap írtunk arról, hogy milyen kalandok várnak arra, aki vonatpótló busszal akar a kisállomástól Szegedig, illetve Szentesig utazni, miért fogadta be egy susáni férfi azt a nőt, aki aztán egy ásó élével okozott neki életveszélyes sérüléseket. Lázár János Balogh Zoltán miniszterrel fórumozott a Görbe és a Kistöltés utcák sarkán. A kancelláriaminiszter a Hajnal és Pál utcai fórumán pedig nem értette, hogyan került a vásárhelyi városházára Horn Gyula egykori titkárságvezetője.
Kallai Árpád főigazgató feljelenti Márki-Zay Péter polgármestert, mert az egy minapi székutasi fórumon azt mondta, hogy aki bemegy a kórházba, az az életét kockáztatja.

Ezen napon történt:

1581 – Francis Drake angol kalózkapitány körülhajózza a Földet, ezért I. Erzsébet királynő lovagi címmel jutalmazza.
1784 – Kőrösi Csoma Sándor keresztelésének dátuma. Pontos születési időpontját nem ismerjük.
1849 – A tápióbicskei csatában Damjanich tábornok hadteste legyőzi Jellasics császári tábornagy
1945 – Magyarországnak a szovjet Vörös Hadsereg által történt -majdnem 45 évig tartó- megszállása (1990-ig hivatalos állami ünnepnap). A szocializmus idején a felszabadulás ünnepe.
1949 – Az észak-atlanti szerződés (NATO) aláírása Washingtonban.
1968 – Martin Luther King merénylet áldozata lesz Memphisben (Tennessee állam).
1968 – Ekkor mutatta be a Magyar Televízió az első színes filmet Magyarországon. (A koppányi aga testamentuma című filmet).
1983 – Első útjára indul az amerikai Challenger űrrepülőgép.

Ma az Izidorok, Izorok, Kerények, Platinák és Platonok ünneplik névnapjukat. Gratulálunk nekik!