Pert indít Kallai Árpád Márki-Zay Péter ellen! 1

A vásárhelyi kórház főigazgatója azért tesz feljelentést a polgármester ellen, mivel a politikus folyamatosan lejárató kijelentésekkel illeti az egészségügyi intézményt.

Márki-Zay a Kiss Attila jobbikos jelölttel tartott múlt hét csütörtöki székkutasi lakossági fórumán azt mondta,

az életét kockáztatja az, aki bemegy a vásárhelyi kórházba.

Kallai Árpád erre kedden sajtótájékoztatón reagált az intézmény udvarán. – Az elmúlt napokban a polgármester olyan rágalom- és gyűlöletkampányt folytatott a kórház ellen, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni – mondta a főigazgató. Hozzátette, a kórház 570 munkatársa az év 365 napjában, a nap 24 órájában azon dolgozik, hogy elvégezzék a térségben élők egészségügyi ellátását.

Pert indít Kallai Árpád Márki-Zay Péter ellen! 2

– Ők most megalázva, a földbe tiporva érezhetik magukat – folytatta Kallai Árpád, aki kijelentette,

a kórház jó hírnevének és az itt dolgozók megsértése miatt pert indít Márki-Zay Péter ellen.

Megjegyezte, azért is tesz feljelentést, mert a gyógyító munka bizalmi viszonyon alapul a betegek és az egészségügyi dolgozók között, és az ilyen kijelentések megbonthatják azt.

Ilyen súlyos mondatokat még a jelenlegi politikai hevületben, a kampány hevében sem mondhat senki

– hangsúlyozta az intézményvezető.

Pert indít Kallai Árpád Márki-Zay Péter ellen! 3

Még elmondta, a vásárhelyiek emlékezhetnek rá, hogy ha valaki a politika célkeresztjébe veszi a kórházat, az nem marad következmények nélkül. A főigazgató felidézte, hogy 2007-ben a Gyurcsány-kormány be akarta záratni az intézményt, amit a helyiek csak közös összefogással tudtak megmenteni.