Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán 6

Hogy kerül ide Budapestről egy olyan ember, akit korábban még soha nem láttunk? – tette fel a kérdést a keddi fórumán a miniszter, aki felháborítónak és méltánytalannak tartja, hogy Baranyi Mária, Horn Gyula egykori titkárságvezetője és egyben Gyurcsány Ferenc volt müncheni főkonzulja lett Márki-Zay Péter új kabinetvezetője.

A Hajnal és Pál utca sarkán tartott lakossági fórumot kedd délután Lázár János. A miniszter elsőként arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki menjen el szavazni április 8-án, mivel 1990 óta ez a legfontosabb választás Magyarországon.

– A tét ugyanis az ország sorsa. Az elkövetkezendő évek legfontosabb kérdése a bevándorlás lesz, és egyedül a Fidesz-kormány képes kiállni az illegális migrációval szemben – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Véleménye szerint a választópolgárok az emelkedés és a gyarapodás, illetve a süllyedés és a fogyás közül választhatnak.

Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán 1

A fórumon megjelentek kérdéseket is feltettek a politikusnak. Szinte az összes hozzászóló Márki-Zay Péter munkáját kritizálta; volt, aki szerint a polgármester többet foglalkozik az országos kampányolással, mint Vásárhellyel.

Lázár János is úgy látja, hogy egy polgármesternek a város, míg az országgyűlési képviselőnek az ország ügyeivel kell foglalkoznia. – Egy demokráciában el kell fogadnunk a februári választási eredményeket, de azt be kell látnunk, hogy pusztán a szövegtől nem tud fejlődni a település. Azt is tudomásul kell venni, ha valaki a polgármesteri széket ugródeszkaként használja az országos politikához, de a település elsősorban városvezetőt választott – válaszolt a képviselő.

További kérdésként merült fel, hogy Márki-Zay a hivatalba lépése óta hány embert távolított el a Városházáról. Lázár szerint természetes, ha egy polgármester kiválasztja, hogy kikkel szeretne dolgozni, de felháborítónak és méltánytalannak tartja, hogy Korsós Ágnes címzetes főjegyzőt 41 évnyi munkaviszony után Márki-Zay minden jelzés nélkül, fél óra alatt felmentett az állásából. – A stílus maga az ember, ráadásul mindez nőnapon történt. Korsós Ágnes csaknem az egész életében a várost szolgálta – tette hozzá.

A politikus hozzátette, az előtt is értetlenül áll, hogy

Horn Gyula 1994-98 közötti szocialista miniszterelnök titkárságvezetője, Baranyi Mária került a Városházán a kabinetiroda élére.

Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán 10

– A hölgy a ’70-es és ’80-as években a belügyminisztériumban a hármas főcsoport főnökségének oszlopos tagja volt, majd miután Horn beosztottjaként dolgozott, Gyurcsány Ferenc müncheni főkonzuljaként szolgált – fejtette ki Lázár János. Hozzátette, Baranyi Mária többször hangoztatta, hogy

tagadja az ’56-os forradalmat, a kádárista ellenforradalom híve, illetve évek óta egy amerikai zsidó hitközség budapesti képviselője.

–Nem értem, ki küldte ide, mit keres itt, milyen feladatot kapott, miért jött ide és mit akar Vásárhelytől, amikor eddig soha az életben nem láttunk. Soha nem segített eddig nekünk, nem is ismerjük, mégis nagy hatalmat kapott a polgármesteri hivatalban – magyarázta a miniszter, aki szerint a 36 ezer vásárhelyi felnőtt között találnának jó vezetőt, és akkor nem kellene budapesti, politikailag elkötelezett munkavállalókat idehívni.

Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán 13

Lázár a következő fórumát 18 óra 30 perctől a Kistöltés és a Görbe utca kereszteződésénél tartja.

Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán 11 Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán 8 Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán 5 Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán 3 Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán 2 Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán

Lázár nem érti, mit keres Horn beosztottja a Városházán 12