Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 12

Rögtön két miniszterrel is találkozhattak azok, akik ellátogattak kedd este Lázár János választási fórumára. A politikuson kívül ugyanis Balog Zoltán is megjelent a Kistöltés és Görbe utca sarkán, hogy segítse az országgyűlési képviselő kampányát.

Már javában tartott a fórum, amikor az emberi erőforrások minisztere csatlakozott a tömeghez. Persze mindenki meglepődött, amikor mosolyogva azt mondta,

gyanútlanul a susáni utcákon sétált, amikor meglátott egy csoportot, középen egy ismerős arccal (Lázár Jánossal), ezért úgy döntött, hogy megnézi, mi is történik itt.

Lázár erre úgy reagált, hogy Balog Zoltán már sokszor utazott Vásárhelyre, például a Fekete Sasba és a Bessenyeibe, de egy jó susáni fórumra még sosem.

Viccet félretéve, Balog egyéb ügyben járt Hódmezővásárhelyen, erről egy későbbi cikkünkben írunk majd.

Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 15

A két politikus hangsúlyozta, minden eddiginél fontosabb, hogy mindenki menjen el szavazni, ugyanis nem mindössze négy évről, hanem gyermekeink, unokáink jövőjéről döntünk. – Az elkövetkezendő tíz év legfontosabb kérdése a bevándorlás lesz, függetlenül attól, hogy ki irányítja az országot – jelentette ki Lázár János, aki szerint ugyan nem hibátlan a jelenlegi kormány, de még mindig ők a legalkalmasabbak a folytatásra.

Annál is inkább, folytatta a miniszter, mert ez az első olyan választás, amikor a kormány nem tudja, hogy kivel áll szemben, mivel az ellenzék nem nevezte meg, hogy mit kínál. – Ha a Jobbik Gyurcsányon át összefog az LMP-vel és az MSZP-vel, akkor szivárványkoalíció jön létre – mutatott rá.

Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 19

Balog ezt azzal egészítette ki, hogy nagy harcok árán, de egyedül a Fidesz mert megküzdeni az illegális migrációval, és épített kerítést a déli határszakaszon. Az emberi erőforrások minisztere is úgy látja, hogy csak a kormánypártokra lehet rábízni az ország vezetését.

Külön kiemelte Lázár munkáját, szerinte ilyen politikusokra van szükség a térségben élők, sőt, az egész ország számára, ezért bátran ajánlja az emberek, hogy április 8-án az ő neve mellé tegyék az ikszet.

Lázár János néhány helyi aktualitást is ismertetett a megjelenteknek. Mint elmondta, jövőre elérhetik azt Vásárhelyen, hogy több üres álláshely lesz, mint ahányan munkát keresnek. – A rendszerváltás után 28 évvel végre elértük, hogy minden vásárhelyi dolgozhat, ha akar – fejtette ki az országgyűlési képviselő, hozzátéve, ha megválasztják, az lesz a célja, hogy minden munkavállaló megkapja az évi nettó 10 százalékos béremelést.

Még elmondta, a település a nyolc éves Fidesz-kormányzás egyik nyertese volt, ugyanis

a város az ország 3200 önkormányzata közül – a lakosság arányában – a legtöbb támogatást kapta, megyei szinten pedig abszolút az első.

A lakosság több észrevételt is megfogalmazott a minisztereknek. Az egyik például az volt, hogy elég erős a megosztottság a városban, az eltérő politikai nézetek miatt gyermekkori barátságok szakadnak meg. Lázár szerint ez április 8-a után vélhetően megszűnik majd.

Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 18

Aki független jelöltként állítja be magát, és úgy kap támogatást, adományokat, de közben kiderül, hogy nem mondott igazat, akkor a kormány jogilag nem tud lépéseket tenni az ügyben? – merült fel a kérdés, amire Balog Zoltán válaszolt. Elmondta, erre nincs lehetőség, de érdemes azon elgondolkozni, hogy aki már a megválasztása előtt félrevezeti a lakosságot, attól mi várható később.

Lázár János kedd délután Tabánban is tartott fórumot, arról részletesen ITT számoltunk be.

Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 22 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 21 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 20 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 17 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 16 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 14 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 12 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 11 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 10 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 9 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 8 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 7 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 6 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 5 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 4 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 3 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 2 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán! 1 Döbbenet a susáni fórumon: miniszter érkezett a járdán!