Rangadó lesz a Hódtói Sportcsarnokban

Helyezéstől függetlenül már évek óta rangadónak számít a Kosársuli-Békés mérkőzés az NBI B csoportban. A két együttes most a tabella alsó harmadában foglal helyet, de így is biztos, hogy „vérre menő” csatát láthat majd a publikum szombat este 18:30-kor Hódmezővásárhelyen. Az összecsapás jó apropót adott, hogy rákérdezzünk a térdsérülés miatt kényszerpihenőn lévő Kelemen Balázs állapotára. Sőt a kérdéseket a korábban a viharsarkiaknál pattogtató Béres Nándor sem kerülhette el.

Kelemen Balázs pár hónapja esett át egy térdműtéten, miután igencsak makacs sérülése miatt szinte alig tudott csapata rendelkezésére állni az idényben. A lábadozó fiatal kosaras az elmúlt években kihagyhatatlan volt a Vásárhely keretéből, most viszont egy másik csatát vívott, de mindenkit megnyugtathatunk, hogy már a gyógyulás útjára lépett. Mint mondta, egészen jól halad a rehabilitáció, két szegedi gyógytornász hölgy Suti Andrea és Thékes Cini segíti a felépülését. Egy hét múlva már futhat is, ha minden jól megy. De eddig sem tétlenkedett: a gyógytorna mellett úszott, és otthon is szorgalmasan végezte a feladatokat, hogy térde minél hamarabb rendbe jöjjön.

A kiesésétől függetlenül „együtt él” a csapattal, folyamatosan figyelemmel követi társai teljesítményét, így nem hagyhatta szó nélkül a szombati ütközetet sem. „Szerintem nyerhetünk, a Békés pörgős, gyors kosárlabdát játszik, sok pontot szereznek” – emelte ki Kelemen Balázs. Szerinte a két kulcsembert, Komát és Kristicet kell megfogni, és ha ez összejön, akkor nem lehet semmi baj. Gyorsan leszögezte ugyanakkor, hogy a nyíregyházi pocsék dobóformán szintén túl kell lendülni a győzelemért.

A rossz nyírségi dobóteljesítmény mellett Béres Nándor sem ment el: „tanultunk a hibáinkból a múltheti vereségből, amit el kell felejteni, hisz most hétvégén egy nagy rivális, a Békés érkezik hozzánk szombaton. A védekezésünket feljavítva szombaton, hazaipályán mi vagyunk az esélyesebbek, de ehhez meg kell találni az összhangot, mind támadásban, mind védekezésben.”

Az U20/U23-as bajnokság második legeredményesebb spílere kiemelte, mind a három hátralévő alapszakaszbeli mérkőzést meg akarják nyerni, hiszen az nagy lökést adhat az elit csoportban maradásért zajló playoff-ra. Az edzéseken elszántan készülnek, hogy a kitűzött célt, a piros csoportban maradást teljesítsék. Czuprák László a figurák gyakoroltatása mellett futós, állóképesség fejlesztő gyakorlatokkal igyekszik kihozni belőlük a maximumot.

Az, hogy ez a Calle Pubfood Békés ellen sikerül-e, szombaton 18:30-kor dől el a Hódtói Sportcsarnokban. A hosszú hétvége második napjára az ünnepi menütől eltelő szurkolóknak jó hír, hogy a mérkőzésen ingyenesen szusszanhatnak egyet két sonkaevés között, az MMBF Földgáztároló Zrt-nek és a Szerencsejáték Zrt-nek köszönhetően.