Olvasói levél: "nem elegáns az apának válaszolni a fia helyett" 1

Egy Budapesten élő, ám lélekben még mindig vásárhelyi nyugdíjas ügyvéd, Somogyi János írt szerkesztőségünknek levelet, amelyben kifogásolja, hogy a Márki-Zay Péternek szánt Bikfic-üzenetre nem a polgármester, hanem az édesapja, Márki-Zay János reagált.  Mindennek az az alapja, hogy a településvezető azt mondta: jön a második Trianon, ha nyer a Fidesz.

A kijelentés elsőként a székely Lungu-Csavar Csabánál, azaz Bikficnél verte ki a biztosítékot, aki egy videóban üzent a vásárhelyi polgármesternek. Erre nem a településvezető, hanem édesapja, Márki-Zay János reagált egy Facebook-posztban. Ennek kapcsán ragadott tollat a Budapesten élő, ám lélekben vásárhelyi Somogyi János. A nyugdíjas ügyvéd levelét változtatás nélkül közöljük.

 “Kedves Márki-Zay János, Apuka!

Nem igazán elegáns a – furcsa vásárhelyi széllel polgármesteri székbe röpített –  nagyfia politikai ténykedését bíráló kritikára  a polgármester úr Apukájának válaszolnia.

Az sem igazán elegáns, hogy a székely góbés stílusban megfogalmazott üzenetre az MSZP-DK politikai  mantra  – semmilyen ténnyel alá nem támasztott –  hazugságával („A fő gond nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás”) reagált.

Ha a Péter fia valóban magyar történelemből diplomázott, akkor  –  ha lehet –  még nagyobb szégyen, hogy képes volt  azt nyilatkozni, hogy „Ha a jelenlegi kormány, azaz a FIDESZ-KDNP a helyén marad április 8.-a után, akkor az a második Trianon lesz Magyarország számára”.

A valóság ezzel szemben az, hogy  a Trianon után megmaradt egyharmad Magyarország éppen akkor veszik el a magyarok számára, ha  az erkölcsi gátlások nélküli, elvtelen, hatalom ittas, cinikus senkiháziak kezébe kerülne az ország sorsa, április 8.-a után.  Sajnálatos, hogy a politikai színpadra tévedt, új vásárhelyi polgármester is ezt a tábort gyarapítja.  Ezek kezébe adni az nemzeti kormányt már valóban olyan csapás lenne a nemzet számára, mint amilyen a gyalázatos trianoni diktátum volt. Isten óvja Magyarországot ezektől a politikai banditáktól.

Budapest, 2018. március 28.

Dr. Somogyi János, az 5 gyermeke jövője miatt (is) aggódó apuka”

 

Amennyiben Ön is szívesen írna nekünk, megteheti a szerkesztoseg@promenad.hu e-mail címen, illetve a Promenád Panaszláda rovatában.

Fotó: illusztráció