Kiöntött a Tisza Mártélynál 8

Bár a tavasz már be- be kukucskál a Kárpát- medencébe, ma még nem árt magunknál tartani az esernyőt. Hírek tekintetében tegnap is mozgalmas napunk volt, kattintson tovább, és eláruljuk, miért! 

Az előrejelzések szerint ma már kevésbé számíthatunk olyan szép időre, mint tegnap volt- az esernyőket se hagyjuk otthon, több felé lehet ugyanis csapadékra számítani, ráadásul erős szél kíséretében. Kifejezetten rossz napja lehet sajnos a frontérzékenyeknek, ugyanis kettős front érvényesül, fel kell készülni fejfájásra, migrénre, és előfordulhat vérnyomás-ingadozás is, figyeljünk egymásra!

Sokszor nem tudnak megegyezni a földbérlők és a tulajdonosok

 

Továbbra is dübörög a választási kampány, ennek kapcsán tegnap beszámoltunk róla, hogy Lázár János országgyűlési képviselő Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel közösen tartott fórumot Székkutason, ahol a magyar gazdálkodók és a magyar föld sorsa volt a téma, de a lakosok is kérdezhettek.

 

 

Szoci nagyágyú ajánlja Rója Istvánt (videó)

Rója Istvánt pedig további támogatásáról biztosította Gőgös Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője, aki kihangsúlyozta, hogy ennek a választókerületnek csak ő tudja elhozni a változást. Kiss Attila Jobbikos jelölt is fórumozott, őt Pitvarosra Márki- Zay Péter, Vásárhely polgármestere kísérte el- aki az elmúlt hetekben az egész polgármesteri titkárságot lecserélte.

Továbbá egy jó hírt is bejelenthettünk: még idén átadják a székkutasi Egészségházat, a 130 millió forint állami támogatásból megvalósuló beruházás részeként új orvosi eszközöket, és bútorokat is vásárolnak.

Ma az Augusztákat ünnepeljük, Isten éltesse őket!

Ezen a napon történt, csak jó néhány évvel korábban: 

  • 1464 – Hunyadi Mátyást magyar királlyá koronázzák.
  • 1807 – Heinrich Wilhelm Olbers német orvos és csillagász felfedezi a negyedik kisbolygót, a Vestát.
  • 1946 – Megalakul a MASZOVLET (Magyar-Szovjet Légiforgalmi Rt), a mai MALÉV elődje.
  • 1973 – Az utolsó amerikai katona is elhagyja Vietnámot.
  • 1989 – A rákoskeresztúri Új köztemetőben Kralovánszky Alán régész és a Budapesti Igazságügyi Orvosszakértői Intézet szakcsoportja megkezdik a Nagy Imre-peráldozatainak exhumálását és azonosítását.
  • 2017 – Theresa May brit miniszterelnök elküldi a kilépési szándéknyilatkozatot Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének, és a lisszaboni szerződés 50. cikkelyének aktiválásával hivatalosan is elindítja a Brexitet, a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot.

Ha ebben a vacak időben is valami jó hangulatú szórakozásra vágynak, érdemes meglátogatni a Mozaik Mozit, hiszen a mai napon is színes mese- és filmkínálattal várják a látogatókat! 

Szép napot kívánunk! 🙂