Győzött a HFC a SZEOL ellen

Rácz Dezső góljával és nagy küzdéssel három ponttal gazdagodott a Hódmezővásárhelyi FC a szomszédvári csörtén.

Komoly küzdelmet hozott a HFC – SZEOL SC NB III-as bajnoki mérkőzés vasárnap. Az első komoly lehetőség a vendégek előtt adódott. Péter Antal gólt szerzett, azonban az asszisztens jelzése szerint lesen volt, így a Vásárhely megúszta a gyorsan bekapott gólt.

A veszélyes helyzet úgy tűnt ébresztő jelleggel hatott a csapatra, hiszen a folytatásban javarészt a mezőnyben folyt a játék. Ezt követően mindkét csapatnál a széleken igyekeztek erőltetni a játékot, aminek eredményeként egy-egy elfutás és beadás is benne volt a játékban, ezek azonban komoly veszélyt nem jelentettek egyik kapura sem.

A játékrész legnagyobb helyzete a hajrára maradt. Lévai Norbert tudott a védők szorításában középre adni, Tomisic Stefan pedig a kapu felé továbbította a játékszert, Bordásnak nagyot kell nyújtóznia, de sikerrel járt.

A fordulás után is maradt a játék képe a korábban tapasztalt, jó esély volt arra, hogy egyetlen gól dönthet majd a találkozón. A jég a 69. percben történt meg, Koncz Adrián az alapvonalig sprintelt, hogy labdát szerezzen és neki lett igaza. Ráadásul nem csak a védőt, hanem a kaput elhagyó Prokop Rotislavot is befűzte, középre passzolt, ahol Rácz Dezső érkezett menetrendszerűen. A befejezésben pedig nem volt hiba, vezetéshez jutott a HFC.

Ezt követően igyekezett magasabb fokozatra kapcsolni a SZEOL, aminek lett is eredménye, veszélyesebbek lettek a támadások, Grünvald járt legközelebb az egyenlítéshez, de próbálkozása is csak a kapu közelébe jutott. A hátralévő bő 20 percet küzdősen, de kivédekezte a HFC, ami végül három nagyon fontos egységet ért a gárda számára.

NB III Közép csoport, 20. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – SZEOL SC 1-0 (0-0)

HFC: Bordás, Füredi, Szilágyi, Koncz, Pataki, Szántó, Kökény, Szabó M., Prasler, Rácz, Varga
Cserék: Filipánics, Tóth, Benke, Szabó D., Mátó, Gyüre, Bartyik N.
Vezetőedző: Szűcs Róbert

SZEOL: Prokop, Rácz, Grünvald, Lévai, Beretka, Tomisic, Ondrejó, Forró, Kéri, Maksimovic, Péter
Cserék: Kormányos, Rabatin, Buzási, Gönczö, Benkő, Leindler
Vezetőedző: Siha Zsolt

Gólszerző: Rácz Dezső (69.)ú

Forrás: hfc1912.hu