A Jobbik kampányolhat Márki-Zay migránsszámlálójával 6

A vásárhelyi polgármester is belátta, hogy nem volt szerencsés „migránsszámlálót” kihelyezni a Városháza előterébe, ahonnan ezért eltávolították azt. Márki-Zay Péter Kiss Attilának ajándékozta a plakátot, aki a kampánya során mindenhova magával viszi a táblát.

Törvényt sért az a “migránsszámláló”, amit Márki-Zay Péter polgármester és Kis Andrea alpolgármester kihelyeztetett a vásárhelyi Városháza előterében – állapította meg a Csongrád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. A határozat szerint ugyanis a plakát kampányeszköznek minősül, ezért azt el kell távolítani a polgármesteri hivatalból, mivel

a hatósági ügyeiket elintéző polgárokat megilleti az a jog, hogy ügyintézésük közben mentesüljenek a kampánytevékenységek alól.

A Jobbik kampányolhat Márki-Zay migránsszámlálójával 3

Márki-Zay Péter csütörtök reggel sajtótájékoztatón reagált erre, azt mondta, fellebbezést nyújtanak be a bizottság döntése ellen, azt azonban elismerte, hogy

esztétikai okokból valóban nem kellett volna elhelyezni a „migránsszámlálót” a Városházán, mivel az tényleg alkalmas a politikai kampány részévé válni.

A polgármester ezért Kiss Attilának, a Vásárhely-Makó választókerület jobbikos országgyűlési képviselőjelöltjének adta át a migránsszámlálót. A településvezető szerint Kiss a legesélyesebb arra, hogy április 8-án leváltsa a Fidesz jelöltjét, Lázár Jánost.

A jobbikos elmondta, a plakátot a kampány során minden lakossági fórumára magával viszi, hogy az emberek lássák, az Orbán-kormány mennyi menekültet fogadott be, és mennyi letelepedési kötvényt adott ki. – Soros György nevét levesszük a tábláról, és a Jobbik Magyarországért neve kerül oda, ami garancia arra, hogy a jövőben egyetlen migráns sem jön ide be – tette hozzá a politikus.

A Jobbik kampányolhat Márki-Zay migránsszámlálójával 1

A migránsszámlálót éppen nőnapon helyezték ki, erről ITT írtunk.