Jó reggelt, Vásárhely! 15

Továbbra is hideg, szeles időre kell számítanunk… Mutatjuk a hétvége fontosabb eseményeit. Tartsanak a héten is velünk!

Hétfőn marad a borús, többfelé csapadékos idő- jelzi az Időkép. Sokfelé várható havazás, de keleten ónos és fagyott eső, havas eső, valamint eső egyaránt előfordulhat. Fronthatás nem érvényesül, ugyanakkor a hirtelen jött lehűlés sokak szervezetét megterheli. Öltözzünk melegen, rétegesen!

Most pedig jöjjön egy kis lapszemle. Tegnap arról írtunk és mutattunk videót, hogy mikor és hogyan kell megfelelően lázat csillapítani. Beszámoltunk arról is, hogy valamennyi név a helyére került a világháborús emlékművön. Sőt, a legnagyobb meglepetésünkre azt is bejelenthettük, hogy a Versace egy hatalmas pálforduláson esett át, hiszen lemond az állatprémek használatáról.

– Nemcsak a kitüntetés, hanem a hangulat és az emberek által mutatott reakció, a vastaps volt az, ami miatt annyira elérzékenyültem, hogy elsírtam magam – ezt Szénási János nyilatkozta portálunknak, miután március 15-én átvette a hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen a Pro Urbe díjat. Erről is olvashattak nálunk. Egyszóval nagyszerű hírekkel zártuk a tegnapot!

Boldog névnapot kívánunk a Józsefeknek és a Bánkoknak!

Ezen a napon történt:

  • 1873 – Liszt Ferenc a Pesti Vigadóban vezényli – az Andrássy Gyulának ajánlott – legújabb zenekari műve, a Szózat és Magyar Himnusz-fantázia ősbemutatóját.
  • 1910 – Bartók Béla I. vonósnégyesének premierje.
  • 1955 – megszületett Bruce Willis amerikai színész, énekes.

Derűs napot kívánunk mindenkinek!  🙂