Hódmező habja – napi netszemle 1

Polgármesteri vagdalkozás, behavazott március, Afrika pokla, photoshopolt sztárakrobatika. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Siker

Márki-Zay zúzása.

Vádaskodással és kirúgásokkal indított Vásárhely új polgármestere, aki nem teljesíti legfontosabb ígéretét, az építményadó eltörlését, de még tovább is megy – összegez a Delmagyar.hu.

„A polgármester egyébként bejelentette, hogy a hétfői közgyűlésen javasolni fogja a kedvezményes bérlakás-értékesítés megszüntetését. Ezzel várhatóan nem arat osztatlan sikert a vásárhelyiek között, sokaknak ugyanis ez az egyetlen lehetőségük arra, hogy saját tulajdonú lakásuk lehessen.”

Vádaskodással és kirúgásokkal indított Vásárhely új polgármestere

Hódmezővásárhely – Legfontosabb ígéretét sem teljesíti a független, de a Jobbik és az MSZP által támogatott új vásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter, de a hivatali dolgozókkal is konfliktusba keveredett alig pár nap alatt. Idén már biztosan nem szűnik meg a magánszemélyek építményadója. A polgármester elbocsátotta a címzetes főjegyzőt és az aljegyzőt is.

Hóréteg

Márciusi tél.

A Vásárhely24 arra figyelmeztet, hétfőtől szerdáig hóesésre kell számítanunk Hódmezővásárhely térségében is.

„Hétfőn újabb csapadék helyeződik fölénk. Ezúttal havazásra számíthatunk, estig akár 2-4 cm-es hóréteg is kialakulhat Vásárhelyen. Mérsékelt marad az északi irányú szél. A maximum hőmérsékletek fagypont körül lesznek.”

Hétfőn Vásárhelyen is havazhat – Vásárhely24

Télire fordul időjárásunk, hétfőn Vásárhelyen is havazhat, fagyos napok következnek. Ma egész nap esős időre számíthatunk, délután és este zuhogó esőre készülhetünk. Az északkeletire forduló szél kora délutántól megerősödik, késő estig viharos, 60-70 km/h-t elérő széllökések is lehetnek. Az esti, késő esti órákban az esőt ónos eső, illetve fagyott eső válthatja.

Becsapás

Áradat önti el Európát.

A világhírű Afrika-kutató, Stephen Smith szerint súlyos problémát jelent, hogy a túlnépesedő kontintens fiatalsága elindult Európa felé – elemez az Origo.hu.

„Smith a médiát hibáztatja abban, hogy az afrikai migránsokat szegény, nyomorult emberként tüntetik fel, akik a pokolból jönnek és menekülnek, holott a migránsok pont az olyan feltörekvő és fejlődő országokból jönnek el, mint Szenegál, Nigéria vagy Ghana. Az is igaz, hogy az az afrikai, amelyik elmegy, nem hisz Afrika jövőjében, ezért csapja be magát azzal az európai migránspárti média, hogy aki ide érkezett, azt megmentettük.”

Elindultak az afrikai migráns fiatalok Európa felé

Afrikának 2050-re 2,5 milliárd lakosa lesz. A világhírű Afrika-kutató, Stephen Smith szerint súlyos problémát jelent, hogy a kontintens fiatalsága elindult Európa felé – ez derül ki a l’OUEST-France újságnak adott interjújából. Európában súlyos migránsválság van. A hivatalos statisztikák szerint 21 millió migráns él a kontinesen, ami a lakosság 4 %-a az Eurostat 2016-os felmérése alapján.

Kockázat

A szupersztár akrobatikája.

Elképesztően veszélyes körülmények között fotózkodott Jennifer Lopez – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A Harper’s Bazaar legfrissebb címlapján a hírességet igazán extrém helyszínen láthatjuk. A 48 éves Jennifer gyönyörű a képeken, ám nehezen hisszük el, hogy valóban kockáztatta az életét, amikor akrobatákat meghazudtoló testtartással pózolt az épületek tetején.”

Nagyon veszélyes dologra szánta el magát Jennifer Lopez – fotók

Elképesztő, milyen veszélyes körülmények között fotózkodott Jennifer Lopez, ugyanis magassarkúban egyensúlyozott a város felett. A Harper’s Bazaar legfrissebb címlapján a hírességet igazán extrém helyszínen láthatjuk. A 48 éves Jennifer gyönyörű a képeken, ám nehezen hisszük el, hogy valóban kockáztatta az életét, amikor akrobatákat meghazudtoló testtartással pózolt az épületek tetején.