Jó reggelt, Vásárhely! 13

Készítsék elő az esernyőt, sajnos ma még több csapadékra kell számítani. 

Ugyan az előrejelzések szerint itt még enyhe időre számíthatunk, de az eső nem fog elkerülni bennünket- bár a tavasz már megmutatta magát néhány napra, sajnos úgy tűnik, a tél visszatértével még számolnunk kell. Hétvégére ismét beköszöntenek a mínuszok, sőt, még havazásra is számítani kell.

Ambrus Sándort, Dömötör Jánost és Szénási Jánost tüntették ki a díszközgyűlésen 17

 

Tegnap beszámoltunk róla, hogyan emlékeztek meg az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseiről Vásárhelyen és Székkutason, Budapesten százezrek meneteltek a békéért, melyhez a térségből, sőt városunkból is sokan csatlakoztak. Lázár János országgyűlési képviselő pedig Sepsiszentgyörgyön járt, ahonnan élőben jelentkezett be hivatalos facebook oldalán.

 

 

Névnapjukon köszöntjük a Henriettákat! 

Ha a kedvese, barátnője, rokona is az, lepje meg akár egy jó élménnyel: hétvégén mesét, fantasy-t, akciót és horrort is ajánl a vásárhelyi mozi! 🙂

Mi pedig néhány érdekességet ajánlunk még a figyelmükbe, amelyek szintén március 16-án történtek, csak sok-sok évvel ezelőtt:

  • 1831 – ben megjelenik Victor Hugo regénye, A párizsi Notre Dame
  • 1911– ben megalakul a Vas- és Fémmunkások Sport Clubja, a mostani Vasas SC.
  • 1935 – Németországban bevezették a sorkatonai szolgálatot, Hitler felmondja a versailles-i békeszerződés katonai cikkelyeit.
  • 1962 – Pályára áll a szovjet Kozmosz–sorozat (szovjet űreszköz) első példánya; a sorozatban 2010 szeptemberéig 2400-nál több indítás történt.
  • 1968 – Vietnámi háború: a Mỹ Lai-i mészárlásban 350-500 vietnámi parasztot – férfiakat, nőket és gyerekeket – ölnek meg amerikai katonák.
  • 2014 – A Krími Köztársaság (március 11-én kiáltotta ki függetlenségét Ukrajnától, a Krími Autonóm Köztársaság területével megegyezik) és Szevasztopol sikeres népszavazást tart az Ukrajnától való leszakadásról.

Forrás: wikipédia